Fabrici: Drago mi je da je Vranje unapredilo zdravstveni sistem grada

Zahvaljujući sredstvima Evropske unije, Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave u novoj zgradi Hirurškog bloka građani Vranja, Pčinjskog okruga i osiguranici iz Kosovsko pomoravskog okruga sada imaju unapređene uslove zdravstvene zaštite, a zaposleni bolje uslove za rad, rekao je u petak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković prilikom zajedničkog obilaska zgrade novog Hirurškog bloka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.

On je izrazio nadu da će u narednom periodu zajedno sa Vladom Republike Srbije, uz pomoć sredstava koja je Evropska unija odobrila za izradu projektno-tehničke dokumentacije, biti rekonstruisan stari deo bolnice, čime će se dobiti jedan funkcionalan kompleks, odnosno bolnicа koja je međusobno povezana.

Ambasador Sem Fabrici izrazio je zadovoljstvo što je novi Hirurški blok unapredio zdravstveni sistem grada i naglasio da je srećan što će plodotvorna saradnja, u pružanju pomoći zdravstvenom sistemu u Vranju biti nastavljena.

- U razgovoru sa gradonačelnikom nije bilo reči samo o socijalnim temama, već i o projektima koji služe za unapređenje ekonomske situacije u Vranju.

Gradonačelnik me je upoznao sa aktuelnim stanjem u Industrijskoj zoni i ja ohrabrujem evropske kompanije da investiraju u Vranje i iskoriste sve pogodnosti strateškog položaja Vranja - rekao je ambasador Fabrici.

On je dodao da će Evropska unija nastaviti da pomaže ovom delu Srbije ne samo kroz infrastrukturne projekte, već i kroz finasijsku podršku malih i srednjih preduzeća putem konkursa.

Najnovije vesti