Fabrici: Novi konkurs za podsticaj preduzetništva Vranja do kraja godine

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici izrazio je u petak zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa lokalnom samoupravom.

On je, u susretu sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem, najavio raspisivanje novog konkursa za podsticaj privatnog preduzetništva do kraja godine.

Gradonačelnik Milenković sa saradnicima razgovarao je sa Fabricijem i o kapitalnim projektima koji se realizuju u Vranju uz podršku Evropske unije.

Prema rečima Milenkovića, uz pomoć EU i Vlade Srbije završen je Hirurški blok, izrađena tehnička dokumentacija za rekonstrukciju starog paviljonskog dela OJ Bolnica, kao i tehnička dokumentacija za rekonstrukciju multimedijalnog biznis centra.

- Evropska unija pružila nam je veliku podršku i za infrastrukturno uređenje Slobodne zone, ali i za sprovođenje drugih projekata koji za cilj imaju poboljšanje uslova života naših građana - istakao je Milenković.

Do sada je Evopska unija uložila 1,7 miliona evra u projekte u Vranju, od čega je 1,3 miliona investirano u infrastrukturne.

Najnovije vesti