Evo programa obeležavanja Dana oslobođenja Vranja i Vranjske Banje

Vranje i Vranjska Banja obeležiće u ponedeljak i utorak 6. i 7. septembra dan kada su oslobođeni u Drugom svetskom ratu.

U ponedeljak 6. septembra u 11 časova u Vranjskoj Banji biće odata počast oslobodiocima polaganjem venaca na Spomenik palim borcima.

Istog dana u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju u 19 sati biće otvorena izložba Likovna kolonija Vranje 2021.

Povodom 77. godišnjice oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu u utorak 7. septembra od 9 časova u maloj sali Skupštine grada rukovodstvo lokalne samouprave organizovaće prijem za delegaciju SUBNOR-a.

U 10 sati biće održana svečana sednica Skupštine grada na kojoj će se obratiti predsednik Dejan Tričković.

Kraj Spomenika revolucije, na platou ispred Pedagoškog fakulteta, biće položeni venci u utorak u 11 sati, a na skupu će govoriti gradonačelnik Slobodan Milenković.

Istog dana u 14.30 u Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba fotografija Učešće 8. srpske brigade u završnim operacijama za oslobođenje zemlje od 1944. do 1945. godine.

Na Dan oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, u 20 sati na platou kod spomenika Čika Mita, biće održana svečanost povodom zavšetka radova na rekonstrukciji Mozaik karte Vranja.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Milenkovićeva uskršnja čestitka »

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je sugrađanima najradosniji hrišćanski praznik - Uskrs, saopšteno je i...

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...