Skupština u petak: KMF, Panda, ŽRK i RK Vranje prenose osnivačka prava na grad

O prenosu osnivačkih prava sportskih kolektiva KMF Vranje, OK Panda, ŽRK i RK Vranje 1957 na Grad Vranje, raspravljaće lokalni odbornici na sednici Skupštine grada u petak 10. maja.

Zbog renoviranja skupštinske sale u zgradi Gradske uprave, sednica će biti održana u velikoj sali Pozorišta Bora Stanković od 9 časova.

Osim toga, statusne promene predviđene su i za Sportsko privredno društvo Vranje 1093, a za sve spomenute tačke dnevnog reda uvodne napomene podneće predsednik društva Ivan Kočić.

Raspravljaće se i odlučivati o predlozima za imenovanje direktora JZU Apoteka Vranje, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite i JU Narodni univerzitet Vranje.

Takođe i o imenovanju predsednika i članova upravnih odbora Narodnog univerziteta i Pozorišta Bora Stanković.

Odbornici će birati predsednika Saveta za mlade.

Vodiće se rasprava i o Predlogu programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja za 2024. i 2025. godinu, kao i predlog Lokalnog operativnog plana odbrane od poplava za vode II reda u 2024. godini.

Osim ovih tema, na dnevnom redu biće pretres izmena i dopuna godišnjih planova rada JP Uprava Banje i Predškolske ustanove Naše dete.

Tu su i predlog Odluke o izmeni i dopuni odluke o utvrđivanju naziva ulica, trgova i zaselaka, Odluke o manjim montažnim objektima privremenog karaktera, Plana detaljne regulacije privredno-radne zone Bunuševac 2, Plana detaljne regulacije saobraćajnice koja povezuje Ulicu Maričku sa Regionalnim centrom za upravljanje otpadom Meteris, kao i Plan detaljne regulacije solarne elektrane Gornje livade u Sodercu.

Razmatraće se više predloga o otuđenju zemljišta iz javne svojine grada Vranja uz naknadu u novcu.

Najnovije vesti