Evo koliko se plaća porez na oružje do kraja godine

Vranje - Poreska uprava Srbije saopštila je da je u toku dostava rešenja o utvrđenom porezu na registrovano oružje za 2020. godinu, a rok za plaćanje ove poreske obaveze je 15 dana od dana dostavljanja rešenja, piše Danas pozivajući se na agenciju Fonet.

Sva rešenja za porez na registrovano oružje predata su pošti 14. decembra.

Rešenja će se smatrati dostavljenim 15. dana od dana predaje pošti, tj. 29. decembra, navodi se u saopštenju.

Prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara obveznik poreza na oružje je lice na koje glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja,

Porez za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola iznosi 3.730 dinara, a ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje – 18.550 dinara.

Za automatsku pušku porez iznosi 13.730 dinara, a za poluautomatsku 5.510 dinara.

Za obveznike poreza za više komada registrovanog oružja za ličnu bezbednost, kojima su izdate isprave za nošenje oružja, rešenja će biti doneta naknadno.

Porez na registrovano oružje rešenjem utvrđuje Poreska uprava na osnovu podataka koje dostavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je izdalo oružani list za držanje, odnosno kolekcionarsku dozvolu, kao i dozvolu za nošenje oružja.

Porez na registrovano oružje plaća se u godišnjem iznosu za svaki komad oružja, navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti