Evo kolike su nagrade za Treći vranjski polumaraton

Za pobedu na predstojećem Trećem vranjskom polumaratonu, u muškoj i ženskoj apsolutnoj kategoriji, dobijaće se novčana nagrada od 20.000 dinara, za drugo 15.000, a za plasman na treće mesto 10.000 dinara.

Takođe, biće nagrađeni i četvrtoplasirani i petoplasirani takmičar sa 8.000, odnosno 6.000 dinara.

Za trku na 10 kilometara, u muškoj i ženskoj apsolutnoj kategoriji predviđene su tri novčane nagrade.

Za prvo mesto dobijaće se 12.000 dinara, za drugo 8.000, a za treće 6.000 dinara.

Za organizovan besplatan prevoz iz Beograda i Novog Sada do Vranja za 100 učesnika takmičari se mogu prijaviti nakon registracije i uplate preko e-mail adrese [email protected].

Održaće se i štafetna trka (2x10,5km) sa pobednicima u muškoj, ženskoj i miks štafeti.

- Za takmičare iz Makedonije uplate će biti na dan trke, a prethodno je dovoljna samo prijava.

Uz standardan sadržaj paketa (majica, medalja, večera) sledi još nekoliko prijatnih iznenađenja - saopštavaju organizatori.

Treći Vranjski polumaraton počeće 30. juna tačno u 18 časova, saopštili su organizatori iz Atletskog kluba Vranjski maratonci.

Zna se već sada i da će polumaratonci trčati kružnom stazom dva kruga (krug je 10,5 kilometara) sa manjim usponima, uz visinsku razliku od 70 metara po jednom krugu.

U polumaratonu su određene apsolutna kategorija – muška i ženska, starosna kategorija od 40 do 50 godina i kategorija preko 50 godina – muška i ženska.

Biće održano i nadmetanje za najbržeg Vranjanca i Vranjanku.

Na trci od 10 kilometara određene su apsolutne kategorije – muška i ženska kategorija.

Trčaće se i štafeta 10 kilometara u apsolutnoj kategoriji – muška, ženska i miks.

U okviru manifestacije biće organizovana Trka zadovoljstva.

Vranjski polumaraton biće održan pod pokroviteljstvom Grada Vranja, a u organizaciji Atletskog kluba Vranjski maratonci i JP Sportska hala.

Učešće u Trci zadovoljstva besplatno

Za trku zadovoljstva učešće će biti besplatno i neće biti potrebna prijava, već da se takmičari samo pojave na startu trke u nedelju 30. juna u 18 časova. Brojevi za trku zadovoljstva moći će da se preuzmu na dan trke, u zoni starta.
Trasa trke zadovoljstva u dužini od 5 km je sledeća: Šetalište ispred robne kuće – Ive Lole Ribara – Partizanska – Sime Pogačarevića – Kolubarska – Proleterskih brigada – okret kod Francuske ulice i nazad ulicom Proleterskih brigada – autobuska stanica – Kralja Stefana Prvovenčanog do robne kuće u centru.

Najnovije vesti