Evo ko je iz Vranja i okruga na poslaničkoj listi Srbija protiv nasilja

Koalicija opozicionih stranaka pod nazivom Srbija protiv nasilja predaće u sredu overene potpise za poslaničku listu na decembarskim izborima, a iz Vranja i sa juga Srbije na listi je 5 poslaničkih kandidata.

Njih troje su iz Vranja, a po jedan iz Vladičinog Hana i Surdulice.

Dva kandidata ima Ponoševa stranka SRCE, a po jednog Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde i Narodni pokret Srbije.

Najbolje se iz Vranja i okruga kotira master pravnik Slobodan Petrović (SRCE) na 56. mestu ove liste, na 61. je veterinar Nenad Mitrović (DS) iz Vladičinog Hana, a profesorka matematike i računarstva Danijela Mihajlović (SSP) iz Surdulice je na 106. mestu.

Učiteljica Dragana Đorđević (SRCE) iz Vranja je na 141. mestu ove liste, a diplomirani pravnik iz Vranja Đorđe Ristić (NPS) je na 192.

Ako računamo i kandidate koji su poreklom iz Vranja i sa juga, ali sada žive u Beogradu, sa najvećim šansama na listi da bude poslanik je docentkinja Biljana Đorđević iz Zelenog levog fronta na 11. mestu ove liste, potom i politikološkinja Natalija Stojmenović iz Zeleno levog fronta na 31. mestu.

Na 101. mestu je politikolog rodom iz Vranja Stefan Tasić, takođe iz Zeleno levog fronta.

Najavljeno je da će lista biti u punom formatu, sa 250 imena.

Prvi na listi biće Radomir Lazović iz Zeleno levog fronta, drugi Miroslav Aleksić iz NPS, a treći Dragan Đilas iz SSP-a.

Među prvih trideset imena su i Marinika Tepić, Srđan Milivojević, Borko Stefanović, Zdravko Ponoš, Miloš Parandilović, Jelena Jerinić, Dragana Rakić, Borislav Novaković, a tu su i Pavle Grbović, Zoran Lutovac, Dobrica Veselinović i dr.

O listama i poslaničkim kandidatima sa juga, koje su predate pre ove, možete čitati klikom na linkove u nastavku.

Najnovije vesti