Ekološki ustanak: I dalje se ne čiste divlje deponije na lokalitetima Jezero i Markovo kale

Od podnošenja zahteva Odeljenju za inspekcijske poslove i Gradskom veću grada Vranja, u vezi sa deponijama na lokalitetima Jezero (Sobinski potok) i prilazu srednjovekovnoj tvrđavi Markovo Kale, prošlo je više od dva meseca, a odgovora i reakcije nema, saopštavaju u ponedeljak iz pokreta Ekološki ustanak - Ćuta.

Oni podsećaju da je Odeljenje za inspekcijske poslove "napravilo službenu belešku, a potom i prosledilo istu Gradskom veću", kako bi ovi dali odobrenje JKP Komrad "za čišćenje divljih deponija".

Skreću pažnju i da je Ekološki ustanak Vranje "uputio zahtev Gradskom veću, organizovao simbolično donošenje smeća sa tvrđave Markovo kale ispred zgrade opštine, kako bi njegovi aktivisti "skrenuli pažnju i ukazali na problem".

"Prema našim saznanjima, na sastanku Privremenog organa grada Vranja 21. novembra jedan od od članova tog tela pokrenuo je to pitanje pod tačkom Razno i upoznao ih sa beleškom Odeljenja za inspekcijske poslove i zahtevom Ekološkog ustanka.

Odgovor članova Privremenog organa iz SNS-a je bio da ne žele da se bave tim pitanjem, pogotovu što je zahtev upućen od strane Ekološkog ustanka Vranje.

Osim toga što mesecima ne žele da upute kamion Komrada i radnike, na sastanku se čulo da će ionako deponiju prekriti sneg.

Zato 17. decembra izađimo masovno na izbore da i nas ne bi prekrio sneg", objavljeno je iz Ekološkog ustanka u Vranju.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...