Dveri Vranja: Koridor 10 nije svojina SNS-a, vratićemo cene putarina

Gradski odbor Dveri u Vranju saopštio je u sredu da je "neverovatnom medijskom kampanjom i manipulacijama režimskih medija pod kontrolom SNS-a građanima Srbije izgradnja Koridora 10 predstavljena, u najmanju ruku, kao zadužbina Aleksandra Vučića, lično njegov poklon srpskom narodu".

- Čak je na ulazu u tunel postavljen baner sa slikom predsednika i njegovog kompanjona Milorada Dodika i natpisom "Svetlost na kraju tunela".

Ono malo građana Srbije koji znaju da saberu dva i dva, a još uvek nisu pobegli u inostranstvo, razume da je autoput pravljen parama iz budžeta svih građana, a ne iz kase SNS-a, kao i da održavanje plaćaju građani kroz naplatu putarina.

Naplaćuju ih, naravno SNS vojnici, zaposleni na naplati putarina netransparentno, bez ikakvog konursa i kriterijuma.

A, te putarine, ionako bezobrazno visoke, od avgusta meseca poskupeće za još 12 odsto.

Istoga dana kada smo primili tu vest, saznali smo da se na najnovijem delu autoputa, puštenom u rad pre jedva mesec dana, već pojavljuju ozbiljne pukotine.

Sa jedne strane imamo informaciju da je autoput pod garancijom i da će saniranje ići na teret izvođača radova, sa druge strane objašnjenje da cena putarina skače zbog nedostatka sredstava za održavanje tolikih kilometara autoputa koje nam je napravio i poklonio Aleksandar Vučić.

Neko ovde laže, a obe informacije dolaze iz istog (SNS) izvora, pa je očigledno ko je taj neko.

Ostaje kao pitanje bez odgovora zbog čega Srbija, koja je u poslednjih dvadesetak godina prepisala silne besmislene zakone od država Evropske Unije, ne prepiše i sistem naplate putarina putem vinjeta.

Taj sistem naplate je mnogo povoljniji za građane, ali odavno smo navikli da se ova vlast ne obazire previše na to šta je u interesu njenih građana - navode iz vranjskih Dveri.

Koridor 10, dodaje se u saopštenju, "nije finansirala Srpska napredna stranka, kao što bi se moglo zaključiti iz njihove propagande".

- Ali, sa njom ima mnogo toga zajedničkog.

Napravili su ga stranci, izgrađen je na lošim temeljima, građani plaćaju njegovo održavanje, počeo je da puca po šavovima i veoma je opasan.

Kvalitet autoputa ne treba da nas čudi budući da su stručnjaci SNS-a sa lažnim diplomama na rukovodećim mestima, dok fizičke radove izvode oni koji su teškom mukom završili državne faklutete, ali nemaju posla u struci.

Kvalitet će doći tek kada uloge budu zamenjene.

Kada se lažni SNS doktori pošalju na prinudne radove, a stručni ljudi postave na njihova mesta.

Srpski pokret Dveri će, nakon sve izglednijeg pada sa vlasti režima Aleksandra Vućića, postaviti kao jedan od prioriteta ispitivanje svih zloupotreba i manipulacija prilikom izgradnje Koridora 10 i zapošljavanja radnika na naplati putarina, utvrditi realno stanje po pitanju kvaliteta i bezbednosti, i naravno, vratiti cene putarina na razuman nivo - zaključuje se u saopštenju Dverjana.

Najnovije vesti