Dveri osudile napad na predsednicu SSP: Žene SNS-a, stidite se

Iz Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri u Vranju saopšteno je da je "još jedan u nizu napada aktivista SNS-a na političke neistomišljenike", ovoga puta na predsednicu lokalnog SSP, doktorku Mirjanu Ilić Stošić, "po ko zna koji put potvrdio kako naprednjačka vlast vidi demokratiju, ljudska prava i slobode.

- Za razliku od dosadašnjih napada, kada su medijskim spinovanjem uspevali da od napadača naprave žrtve, ovoga puta su odlučili da ćute o celom slučaju, jer su svesni da će biti teško ubediti javnost (ili bar onaj deo zatupljene javnosti koji im još uvek veruje) da je zapravo dr Mirjana Ilić Stošić u ovom slučaju fizički napala aktiviste SNS-a koji su se samo branili - kaže se u saopštenju Dveri Vranja.

Srpski pokret Dveri osudio je ovim saopštenjem svaki oblik nasilja i pozvao doktorku Ilić Stošić "da istraje u svojoj političkoj borbi".

- Bez straha od kukavica koji se kriju iza članske karte SNS-a, a koje će se odreći onog trenutka kada se srpski narod probudi iz hipnoze i oslobodi straha od siledžija.

Kada će svačija (ne)dela dođu na naplatu - navode dverjani.

Iz vranjskog odbora Srpskog pokreta Dveri pozvali su Uniju žena SNS-a u Vranju da osudi ovaj napad.

- Unija žena SNS-a je nekoliko puta organizovala pres konferencije na kojima je osuđivala nekakve fejsbuk statuse i pretnje preko društvenih mreža, da ovoga puta stanu u zaštitu žene koja je napadnuta na svom radnom mestu.

Mnoge od članica Unije žena SNS-a su i koleginice napadnute doktorke, pa bi i iz tog razloga trebalo da budu među prvima koje će osuditi napad.

Ali, očigledano da je njima i od kolegijalnosti, i od ženske solidarnosti, i od averzije prema nasilju, bitnija članska karta i politička pripadnost.

Žene SNS-a, stidite se - poručili su dverjani u svom saopštenju.

Podsećanja radi, iz vranjskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u četvrtak su oštro protestvovali "zbog napada kome je u sredu bila izložena predsednica odbora, doktorka Mirjana Ilić Stošić.

Oni su u saopštenju objavili da je doktorka i predsednica odbora verbalno napadnuta od članova SNS, zaposlenih u zdravstvu, "dok je bila na dužnosti, na svom radnom mestu".

Najnovije vesti