Dveri opet o Školi roditeljstva: Naprednjaci ne govore istinu

Srpski pokret Dveri u Vranju ukazao je na činjenično stanje prestanka rada Škole roditeljstva u lokalnom Domu zdravlja, o čemu smo dobili verodostojna saznanja, saopštili su dverjani Vranja povodom negiranja Saveta za zdravstvo lokalnog SNS-a da je taj odeljak Zdravstvenog centra (ZC) Vranje prestao sa radom.

- Bezumna i histerična galama lokalnih partokrata i vlastodržaca, u smislu ometanja iznošenja istine u javnosti o nesposobnosti i neodgovornosti partijskih postavljenih nekompetentnih rukovodilaca u zdravstvu Vranja, ne može da prikrije pravo činjenično stanje.

Želimo da ukažemo javnosti na svu iracionalnost ovakvog nastupa predstavnika lokalne vlastodržačke elite.

U našem prethodnom saopštenju smo tražili odgovore Ministarstva zdravlja i lokalnih organa vlasti, odnosno gradonačelnika, da se jasno izjasne po ovom pitanju, a očekivali smo i reagovanje prozvanog rukovodstva ZC u Vranju.

Dobili smo propagandni, uvredljiv pamflet lokalnog stranačkog organa koji ništa nije pitan o ovom nastalom problemu, a naš narod dobro zna ko odgovara bez pitanja.

Dužni smo da ukažemo našim nevaspitanim kritičarima da zdravlje naroda nije eksluzivno pravo nijedne političke stranke, pa ni trenutno vladajuće - navode dverjani.

U saopštenju ove stranke naglašava se da je Srpskom pokretu Dveri u Vranju "vrlo drago" što je posle njihovog saopštenja "izazvana reakcija rukovodstva Zdravstvenog centra i Doma zdravlja".

- To nam je i bio krajnji cilj.

Naime, to rukovodstvo je krenulo da obnavlja rad Škole roditeljstva i da vrši pritisak na zaposlene da ponovo krenu sa radom počev od naredne subote.

Time je potvrđena istinitost našeg prethodnog obraćanja javnosti i obmanjivanja te iste javnosti od strane lokalnog vladajućeg establišmenta.

I dalje očekujemo odgovore od nadležnih na sva pitanja na koja nismo dobili odgovore, a ujedno da se utvrdi odgovornost rukovodstva ZC Vranje za prekid rada Škole roditeljstva pre nekoliko meseci.

Moramo da razočaramo naše kritičare da se nismo uplašili njihovog praznoslovlja, uvreda i sterilne frazeologije i da ćemo nastaviti da pratimo situaciju u vezi sa nastavkom rada Škole roditeljstva, ali i drugih problema u lokalnoj sredini.

Nastavićemo i da žigošemo sve neodgovorne poteze lokalnih vlastodržca i da, u tom smislu zahtevamo odgovore i reakciju nadležnih institucija - navode iz Srpskog pokreta Dveri u Vranju.

Najnovije vesti