Dveri o prijavi protiv Obradovića: Čija je tuđa stvar

Srpski pokret Dveri u Vranju saopštio je u četvrtak da su njegovi članovi iz medija saznali da je lokalna samouprava u Vranju podnela krivičnu prijavu protiv njihovog predsednika Boška Obradovića.

- Budući da iz Tužilaštva negiraju da su primili bilo kakvu prijavu protiv predsednika SP Dveri, možemo da konstatujemo da je krivična prijava istinita koliko i fasada na kući pored zgrade pozorišta u Vranju.

Kuća, koja je do pre par dana bila umotana u mušema fasadu, oštećena je upravo od strane lokalnih naprednjaka koji su na istu montirali noseću konstrukciju bušeći na stotine rupa na zidovima kuće u koje su ušrafili na stotine metalnih nosača, te na iste našnirali mušema fasadu.

Sve ovo su radili bez dozvole vlasnika kuće koja je u postupku restitucije.

Školski primer oštećenja tuđe stvari.

Kada smo već kod tuđih stvari, postavlja je pitanje čija je gore pomenuta tuđa stvar - navode iz Dveri Vranja.

Dverjani postavljaju pitanje - ko je, zapravo, vlasnik mušeme montirane bez dozvole vlasnika kuće?

- Da li je mušemin gazda lokalna samouprava ili je vlasnik mušeme neki pojedinac iz redova naprednjaka i koji, ili je vlasnik mušeme neko javno preduzeće i koje?

Ko god da je i čijim god parama da je platio mušemu fasadu odgovoran je ne samo za oštećenje tuđe stvari, već i za nesavesno trošenje para građana grada Vranja.

Na kraju, podsećamo režimske medije koji su preneli reakcije naprednjaka na politički performans Boška Obradovića da nisu ispratili i preneli sam performans, pa ne možemo da se otrgnemo utisku da se lokalna naprednjačka organizovana grupa tuži sama sa sobom jer reaguje na događaj koji se, prema njihovim režimskim medijima, nije ni dogodio - kaže se na kraju saopštenje lokalnih Dveri.

Gradska uprava Vranja podnela je krivičnu prijavu potiv lidera Dveri Boška Obradovića zbog posledica performansa kojeg je u petak 8. novembra izveo kod platnene imitacije fasade na zdanju starog Hotela Vranje, odmah uz zgradu Pozorišta Bora Stanković, saopštio je načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, nazivajući Obradovićev gest "performansom vandalizma i bahatosti".

- Mi smo već podneli krivičnu prijavu preko Gradskog javnog pravobranilaštva zbog krivičnog dela uništenja ili oštećenja tuđe stvari iz člana 212 Krivičnog zakonika - rekao je Aritonović.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Vranju Miodrag Stojanović izjavio je za Vranje News da u momentu kada se redakcija interesovala za podnošenje i detalje krivične prijave (sreda oko 15 časova) nikakva prijava protiv Boška Obradovića do tog momenta nije stigla u vranjsko OJT.

Lider Dveri Boško Obradović je u petak, nakon konferencije za novinare ispred zgrade Gradske uprave u Vranju, na ceradi koja prekriva fasadu starog Hotela Vranje, odmah uz Pozorište Bora Stanković, auto lakom ispisao velikim crvenim slovima reč "bojkot", a preko nalepnice na kojoj piše "Trg republike" zalepio drugu sa natpisom "Trg laži Aleksandra Vučića".

Najnovije vesti