Dve predstave na repertoaru vranjskog teatra: Večeras Crna ptica

Predstava Crna ptica, u režiji Marije Mladenović, mlade rediteljke poreklom iz Vranja i po dramaturškom predlošku takođe Vranjanke Aleksandre Jovanović, biće na repertoaru Pozorišta Bora Stanković u petak 16. septembra od 20 časova.

U predstavi igraju gostujući glumci - Jovana Berić, Filip Hajduković i Nikola Mijatović, a iz domaćeg ansambla Kristina Janjić Stojanović, Žetica Dejanović, Mihajlo Stojkovića i Sofija Arsić.

"Odbijajući da prihvati očevu smrt, Želja sve češće beži na groblje, gde upoznaje mrtvog dečaka koji joj otkriva čitav jedan svet.

Ali, što duže Želja provodi vremena u njemu, sve više se udaljava od stvarnosti...", priča je oko koje se vrti radnja ove predstave.

Muziku za ovaj komad radila je Nikolija Zdravković, scenografiju Nera Vulović, kostime Maša Ćešić, dizajn zvuka Nikola Erić, a dizajn plakata Ana Stanojević.

Reč je o poslednjoj, četvrtoj premijeri u vranjskom teatru iz prošle sezone.

Prethodno su igrali Okamenjeno more u režiji Stevana Bodrože, lutakrsku predstavu Nerođena devojku u režiji Darka Kovačovskog i Ministarku koju je režirao Vladimir Lazić.

U nedelju 18. septembra, u terminu za najmlađe od 12 časova, biće izvedena lutkarska predstava Nerođena devojka.

Premijera ovog ostvarenja bila je 5. decembra prošle godine.

U predstavi lutkama život udahnjuju glumci Žetica Dejanović, Jelena Filipović, Marko Petričević, Marko Nikolić i Jovan Veljković.

Reditelj Darko Kovačovski je i autor teksta, a Nađa Vasileva je izradila lutke.

Njeni su scenografija i kostimi.

Karte za predstave prodaju se na biletarnici pozorišta.

Najnovije vesti