Dva mladića iz Surdulice i Hana stradali kod Tivta

Vranje/Tivat - Dva mladića iz Surdulice i Vladičinog Hana, uzrasta 20 i 25 godina, nastradali su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mestu Kukuljina, kod Tivta u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije, nesreća se dogodila oko dva sata posle ponoći, a više detalja kako je do nje došlo policija nije saopštila, javljaju podgoričke Vijesti.

Prema prvim saznanjima automobil "pežo 307" srpskih registracija, krećući se magistralom iz pravca Budve, naišao je u Kukuljini na gradilište raskrsnice - kružnog toka koju u tom mestu još od kraja prošle godine gradi opština Tivat.

Automobil, koji se navodno kretao velikom brzinom, udario je u jedan deo betonskih blokova kojim se formiraju pešačka ostrva na novoj raskrnici, a u silovitom udaru oba mladića koja su se u njemu nalazila ispala su iz vozila i zadobila teške telesne povrede.

Dvadesetogodišnjak iz Vladičinog Hana podlegao je povredama na licu mesta, dok je drugi mladić iz Surdulice (25) sa teškim telesnim povredama transportovan za bolnicu u Kotoru, ali je nažalost preminuo na putu do nje.

Iz tivatske policije u subotu ujutro su saopštili da za sada nije poznato ko je od njih dvojice bio za upravljačem "pežoa".

Uviđaj na licu mesta obavio je dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, uz prisustvo pripadnika Odeljenja bezbednosti Tivat.

- Tela stradalih u ovoj saobraćajnoj nesreći biće transportovana u KBC Podgorica radi vršenja obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Od nadležnih veštaka biće sprovedena potrebna veštačenja, radi utvđivanja okolnosti i uzroka nastanka ove teške saobraćajne nezgode.

Stradali mladići imali su radne dozvole, po kom osnovu su i boravila u Crnoj Gori - saopšteno je u subotu ujutro iz tivatske policije.

Veštačenje će pokazati koliko je na ovu tragediju uticala brzina kojom su se oni kretali pravinom na magistrali od aerodroma Tivat prema Kukuljini, odnosno relativno loša privremena saobraćajna i svetlosna signalizacija kojom je obeležen nailazak na radove na gradilištu raskrsnice.

Najnovije vesti