Dva bitna razloga za novi rebalans gradskog budžeta

Gradski budžet Vranja očekuje i drugi rebalans u ovoj godini, izjavio je Nenad Tasić, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije.

Za to, kako je naglasio, postoje dva osnovna razloga.

Prvi je povećanje plata u javnom sektoru, počev od plate za novembar 2019. godine, a na osnovu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu; a drugi korekcija finansijskih planova nekih javnih ustanova koje očekuju finansijski transfer od republike (poput Istorijskog arhiva 31. januar, Bibliotecke Bora Stanković i sl).

- Odeljenje za finansije i privredu Gradske uprave direktnim i indirektnim korisnicima budžeta grada uputilo je pre mesec dana poziv za dostavu predloga za pripremu Nacrta Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Vranja za 2019. godinu.

Na osnovu ovih predloga, Odeljenje za finansije radi na budžetskim izmenama i posao bi uskoro trebalo da bude gotov.

Nakon što izmene potvrdi Gradsko veće, odluka će biti prosleđena odbornicima Skupštine grada Vranja na razmatranje i usvajanje.

Očekujem da se to dogodi na prvoj narednoj sednici koja bi trebalo da bude zakazana do kraja novembra - precizirao je Tasić.

Prvi rebalans, odnosno Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Vranja, usvojena je u julu na sednici Skupštine grada Vranja.

Najnovije vesti