Za tri godine Vranju milijarda od države za likvidnost budžeta

U periodu 2016-2019. godina grad Vranje dobio je od Republike Srbije 400 miliona dinara za likvidnost gradskog budžeta i još oko 600 miliona na ime investicija preko JP Putevi Srbije, izjavio je rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije Nenad Tasić.

- Za obnovu i rekonstrukciju Pozorišta Bora Stanković dobili smo 173 miliona dinara, a 115 miliona za sređivanje infrastrukture i ulica u vezi sa izgradnjom stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Takođe, po 30 miliona dinara za rekonstrukciju gradskog parka (prva faza) i Radničke ulice, potom 80 miliona na izgradnju vrtića u naselju Raška, po 28 miliona dinara za izgradnju šetališta u Vranjskoj Banji i prvu fazu rekonstrukcije Ulice Bore Stankovića u Vranju - rekao je Tasić.

On je napomenuo da su tu i projekti koji su direktno realizovani preko JP Putevi Srbije, a sa kojima je ukupna pomoć od države u protekle tri godine iznosila oko milijardu dinara.

Iz sopstvenih, pak, sredstava grad Vranje, naglasio je Tasić, izdvojio je za obnovu pozorišta 186 miliona, za izgradnju Ulice Bore Stankovića opredeljeno je 39 miliona, za vrtić u Raški 110 miliona, za šetalište u Vranjskoj Banji 28 miliona, za rekonstrukciju Doma kulture u Dubnici 22 miliona, za rekonstrukciju seoskih puteva 28 miliona (7 kilometara puta).

Izdvojena su i sredstva za finansiranje obuke kod poslodavaca.

- Za stručnu praksu koja će krenuti u decembru izdvojena su 24 miliona.

Za angažovanje doktora čiji ugovori ističu 31. decembra grad je izdvojio 9 miliona, a za decu obolelu od malignih bolesti izdvojili smo u 2019. godini 4,8 miliona iz budžeta - rekao je Tasić.

Najnovije vesti