Dušan Stanković, golman Dinamo Jug-a: Nesavladan više od hiljadu minuta

Više od hiljadu minuta golman Dinamo Jug-a u Vranju Dušan Stanković nije primio gol u prvenstvu fudbalske Zone Jug.

Tačnije, nesavladan je tačno 1.040 minuta, odnosno od 3. septembra ove godine kada je u Vranju primio gol u derbiju protiv Jedinstva iz Gornjeg Stopanja, ekipe koja uglavnom drži lidersku poziciju od starta prvenstva.

Stanković je do danas nesavladan 68 dana, što je svojevrstan rekord ovog ranga takmičenja, a verovatno i jedan od najboljih učinaka golmana u Srbiji svih vremena, kada je ova vrsta statistike u pitanju.

S njim na golu, Dinamo Jug je od 5. kola najpre savladao Pustu reku u gostima sa 0:2, potom Mladost iz Vinarca u Vranju sa 1:0, potom odigrao s Nebeskim anđelima 0:0, pobedio Plantažu sa 2:0, a mreže su ostale netaknute na gostovanju Jedinstvu u Bošnjacu.

Zatim su u Vranju pobedili Jastrepca sa 2:0, za zelenim stolom Gračanicu 0:3, Jablanicu u Vranju sa 4:0, Mineralca u Vranjskoj Banji sa 0:2, leskovačku Slogu u Vranju sa 3:0 i u prošlom kolu mreže su mirovale u derbiju sa OFK Topličaninom u Prokuplju.

Stanković će imati priliku da produži niz nesavladivosti u narednom kolu, odnosno predstojećeg vikenda u derbiju 16. prvenstvenog kola na Stadionu Jumko, sa rivalom iz Pčinjskog okruga, petoplasiranom hanskom SFK Moravom.

Za Vranje News kaže da očekuje nastavak dobre forme.

„Nadam se da ću nastaviti da dobro branim i da ovaj rekord učinim nedostižnijim.

Naravno da sve ove odbrane nisu samo moja zasluga, tu su saigrači koji su u proteklom periodu veoma dobro obavljali defanzivne zadatke i meni olakšali stvar.

Mnogo mi pomažu i mojoj sigurnosti doprinose stručni štab i uprava predvođena Dejanom Ivanovićem.

Mnogo je lakše golmanu da brani kada ekipa igra organizovano u defanzivi i kada ima podršku trenera i uprave iza sebe“, navodi Dušan za naš portal.

Ovaj mladi golman rođen je 1996. godine.

Kako kaže, počeo je da trenira u omladinskoj školi FK Dinamo Vranje, gde je branio za sve selekcije od petlića do omladinaca.

Kasnije je postao i prvotimac FK Dinamo, kada se klub takmičio u Prvoj ligi Srbije i Srpskoj ligi.

Pored tog kluba, branio je i za srpskokigaše Trstenik i Temnić Lipa iz Varvarina, kao i za bujanovačkog zonaša BSK.

Korpulentan je i pouzdan, vredno trenira i oduvek je imao profesionalan pristup prema fudbalu, kažu njegovi treneri.

Ove godine postao je član zonaša Dinamo Jug iz Vranja.

I opravdao poverenje u svakom smislu te reči.

Zahvaljujuci upravo i ponajviše Stankoviću i njegovim odbranama, Dinamo Jug se nalazi u samom vrhu tabele – na deobi prvog mesta.

„Sećam se kada sam sa petnaest godina počeo da treniram kod Zorana Pece Ristića i njemu ide dobar deo zasluga za moj početni razvoj.

Inače, idol mi je Bufon, možda i zbog toga što sam mu sličan po konstituciji.

Mogu da kažem da, dok sam bio u FK Dinamo Vranje, nisam dobijao pravu šansu, ali kad bih je dobio, a branio sam u 5 utakmica, bio sam takođe nesavladan.

Još jedan trener bio je vrlo bitan za moju karijeru, a to je Goran Ristić Zuki.

Bez njega ne bih danas bio ovo što jesam.

Velika podrška su mi trenutno supruga Teodora i ćerkica Una, koju sam dobio pre petnaestak dana“, otkriva Dušan.

On je svojim odbranama i životnom formom na sebe već skrenuo pažnju nekoliko ozbiljnih klubova iz Srbije.

„Želim samo da nastavim ovako da branim i da doprinesem da moj klub ostvari zacrtane planove u ovoj sezoni“, kaže na kraju Stanković za Vranje News.

Najnovije vesti