Doktor S.S. o slučaju medicinske sestre: Žrtva sam skandalmajstora

Lekar S.S. iz Doma zdravlja u Vranju, za koga je medicinska sestra D.C. ispričala medijima da joj je godinama slao SMS poruke lascivnog sadržaja, te da je zbog upornog odbijanja privatne komunikacije sa njim izložena mobingu i na kraju prebačena na drugo radno mesto, izjavio je za Večernje novosti od ponedeljka da su "stvari drugačije" i da je u stvari "on žrtva".

Precizirao je da je reč o manipulaciji "poznatog skandalmajstora".

- Sa D.C. bio u korektnim odnosima u tom periodu kada ona tvrdi da sam je proganjao.

Tada me je i usmeno i porukama zvala kod nje na piće i kafu.

Bio sam nekoliko puta i to se svodilo na prijateljski razgovor i ništa više od toga - kazao je S.S, uz napomenu da je poslednjih nekoliko godina sa D.C. "komunicirao samo službeno i da je degutantno da neko ko tvrdi da je uznemiravan pet godina o tome ćuti i sada progovori".

- Ovde se radi o manipulaciji, ona je vrlo konfliktna osoba koja je više puta dolazila u sukob kako sa kolegama tako i sa pacijentima - kazao je S.S. za Novosti.

Kada je po drugi put ove godine postavljen na mesto načelnika, dodao je, D.C. je, kako kaže, "odmah počela sa provokacijama i opstrukcijom rada".

- Postoje dokazi o njenim propustima u radu koje će priložiti nadležnim službama.

Zbog toga je premeštena u drugu smenu, a zatim i u drugu službu.

Nju niko ne uznemirava, već ona uznemirava sve u Hitnoj pomoći.

Služba je finkcionisala fenomenalno dok je bila na bolovanju.

Sve ovo radi zato što je premeštena najpre u drugu smenu, a zatim je direktorka prebacila u školski dispanzer - rekao je S.S.

Podsećanja radi, medicinska sestra D.C. iznela je u javnost da je lekar S.S. "godinama unazad uznemirava šaljujući lascivne SMS poruke", zbog čega je odlučila "da pravdu potraži na sudu, a zaštitu zatraži od nadležnih organa".

V.d. direktorka Zdravstvenog centra Vranje Ljiljana Antić izjavila je da je medicinska sestra D.C. premeštena na drugo odeljenje "zbog potreba službe", a ne iz nekog drugog razloga.

Najnovije vesti