NS: Novi Jutka u Vranju, seksualno uznemirava medicinske sestre

Narodna stranka oglasila se u četvrtak saopštenjem u kome se zahteva od nadležnih organa da "hitno pokrenu postupak i utvrde odgovornost" doktora u Vranju, "koga medicinska sestra D.C. i njene koleginice optužuju za višegodišnje seksualno uznemiravanje i mobing".

- Posle Jutke iz Brusa, pojavio se novi Jutka u Vranju.

Koliko još Jutki širom Srbije pod zaštitom vladajuće stranke maltretira žene?

Oni su prava slika primitivizma i nasilja koje SNS sprovodi nad građanima Srbije - kažu iz NS-a, u kome se spekuliše da je dotor član vladajuće stranke.

Narodna stranka pozvala je "sve žrtve nasilja da se obrate toj stranci".

- Naš pravni tim uglednih advokata će im pružiti pomoć.

S.S. je, prema tvrdnjama zaposlenih, 8. oktobra u vidno alkoholisanom stanju nasrnuo na svog kolegu lekara, koji je pokušao da odbrani D.C. i druge medicinske sestre, i potom je reagovala policija i sačinila zapisnik.

Umesto da bude utvrđena odgovornost S.S, medicinska sestra D.C. je sutradan obaveštena da će na 45 dana biti premeštena u Dečji dispanzer u Vranju.

D.C. je samohrana majka sa 23 godine radnog staža i nema nijednu prijavu niti primedbu pacijenata na račun svog rada.

Pozivamo nadležne organe da utvrde da li joj je S.S. od 2014. godine slao poruke sa vulgarnim pozivima na seksualne odnose, da li je mobingovao na radnom mestu, dok se njoj i njenim koleginicama preti da će dobiti otkaze ako ne budu poslušne.

Narodna stranka će se boriti protiv svih "Jutki" iz Srbije - navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Najnovije vesti