Antićeva o slučaju sestre D.C: Premeštena zbog potreba službe VIDEO

Medicinska sestra za koju pitate biće premeštena na drugo odeljenje zbog potreba službe, ni iz jednog drugog razloga - rekla je v.d. direktorka Zdravstvenog centra Vranje Ljiljana Antić, odgovarajući na novinarsko pitanje vezano za slučaj medicinske sestre D.C.

Ranije se ovim povodom oglasila Narodna stranka iz svog sedišta u Beogradu, optužujući jednog vranjskog lekara da je sa funkcije koju obavlja mobingovao i seksualno uznemiravao ovu medicinsku sestru, a da taj lekar navodno pripada vladajućem SNS-u.

- Ona je pedijatrijska sestra.

Hitna pomoć, gde radi, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, pojačana je sestrama koje su primljene uz pomoć finansijskih sredstava Grada.

S druge strane, imamo manjak sestara na drugim odeljenjima i ona će, kao pedijatrijska sestra, biti prebačena u Školski dispanzer - kazala je Antićeva.

Na opasku da novinari raspolažu nekim dodatnim saznanjima o pozadini ovog slučaja, Antićeva je uzvratila da se "ne bavi ličnim odnosima i stavovima" zaposlenih u ZC Vranje.

- Mena kao direktora zanima samo organizacija službe, a druge stvari ne istražujem.

Više nam je medicinskih sestara potrebno u bolnici i moguće je da će u dogledno vreme biti premeštena u bolnicu.

Ponavljam jedino su potrebe službe razlog za premeštaj - kazala je Antićeva.

Narodna stranka oglasila se u četvrtak saopštenjem u kome se zahteva od nadležnih organa da "hitno pokrenu postupak i utvrde odgovornost" doktora u Vranju "koga medicinska sestra D.C. i njene koleginice optužuju za višegodišnje seksualno uznemiravanje i mobing".

Najnovije vesti