Dinamo pred Vojvodinu: Bez tri igrača po tri nova boda (FOTO, VIDEO)

Vranjski Dinamo u utakmici protiv novosadske Vojvodine, u kojoj će jurišati na važna tri boda za opstanak, neće moći da računa na pomoć trojice važnih igrača, saopštio je u četvrtak na konferenciji za medije na Jumkovom stadionu šef struke Vranjanaca Dragan Antić.

- Šegun Okamijan je povređen, kao i Marko Đurišić koji vuče povredu od ranije, ali i Nikola Jovanović koji se povredio na prethodnom prvenstvenom meču protiv Bačke - referisao je Antić pred novinarima, uoči utakmice 28. kola Super lige.

Meč će se, suprotno najavama, odigrati u Surdulici, na tamošnjem gradskom stadionu, a ne u Vranju kako je prethodnih dana najavljivano.

Naime, svlačionice sa kupatilima na stadionu Jumka nisu dovršene, pa se stvar oko superligaškog debija Dinama na svom stadionu u Vranju, kako je kazao Antić, prolongira za neki budući period, najverovatnije za plej aut fazu u kojoj će vranjski tim pokušati da se domogne važnih bodova za opstanak u elitnom takmičenju srpskog fudbala.

Dinamo je, ipak, diskvalifikovan od domaćinstva unapred a ne pregledom stadiona u Vranju, jer je Vranjancima u međuvremenu iz FSS objašnjeno da nemaju na vreme registrovan teren za utakmice Super lige.

Antić se sada nada da će za plej aut važiti druga pravila.

- Izostanak nekoliko igrača i činjenica da još uvek ne možemo da igramo pred svojim navijačima neće umanjiti naše ambicije.

Idemo na pobedu protiv Vojvodine, mada je činjenica da je reč o ekipi sa tradicijom koju moramo da respektujemo.

Imaju kvalitet, igrače, struku, ali mi se nikoga ne bojimo.

Ne pretimo nikome, ali kao domaćini moramo da idemo na pobedu protiv svakog, bez obzira kako se zove - kazao je Antić.

Golman Nikola Perić istakao je da ekipu Dinama očekuje "ozbiljan meč i ozbiljan protivnik".

- Znam to iz iskustva, jer sam pet godina proveo u novosadskom klubu.

Smatram da Vojvodina zaslužuje mnogo više od onog što pokazuje njihov plasman na tabeli.

Respektujemo ih, ali se ne plašimo.

Daćemo sve od sebe i ići ćemo u svakoj utakmici na osvajanje bodova jer su nam oni preko potrebni da bismo opstali u ligi.

Šteta što ne možemo da igramo na našem stadionu, ali koristim priliku da još jednom pozovem navijače da dođu i bodre nas u Surdulici kako bismo došli do važnih bodova - kazao je Perić.

Kapiten Dinama Mlađan Stevanović naglasio je da je Vojvodina treći, četvrti klub u Srbiji po tradiciji.

- Plasman na tabeli ne odražava njihov, ali ni naš plasman naš kvalitet.

Sada igramo mnogo bolje nego u prvom delu sezone i ako budemo igrali kao u prvih pet kola, izuzev utakmice protiv Bačke, neće biti problema.

Nama i bod ovde "igra", ali ćemo imajući u vidu našu formu, mogućnosti i faktor domaćeg terena svakako ići na osvajanje sva tri boda - kazao je kapiten.

Dinamo je dosad osvojio 19 bodova i trenutno je pretposlednji na tabeli Super lige, dok je Vojvodina deseta sa 30 bodova.

U prvom delu prvenstva Dinamo je poražen od Vojvodine u Novom Sadu rezultatom 2:0.

Dinamo i dalje ima šanse da se spase ispadanja.

Iza njega je Zemun sa 18 bodova na šesnaestom mestu, dok četrnaestoplasirani Rad ima dva boda prednosti u odnosu na Dinamo.

Oba rivala u borbi za opstanak imaju teške mečeve.

Zemun će gostovati Voždovcu, a Rad niškom Radničkom.

Dinamo će dočekati Vojvodinu na Gradskom stadionu u Surdulici u subotu 30. marta od 15 časova.

Najnovije vesti