Dinamo gostuje Dubočici, Pčinja priželjkuje prvu prvenstvenu pobedu

Nakon pobede nad Budućnosti iz Popovca, liderom prvenstva Srpske lige Istok, FK Dinamo Vranje gostovaće u subotu u Leskovcu, gde će protiv starog rivala Dubočice odigrati utakmicu 8. kola.

Dinamo je posle poraza od Trajala u Vranju u 5. kolu u usponu forme i nakon boda protiv FK Pčinje u gostima i pobede nad Popovčanima u klubu priželjkuju da i u Leskovcu nastave seriju pozitivnih rezultata.

Leskovčani pak igraju u promenljivoj formi i od 4. kola, kada su napravili podvig remijem u Kruševcu sa Trajalom imaju pobedu u 5. kolu protiv Pčinje na domaćem terenu, ali potom dva vezana poraza protiv prvoplasirane Budućnosti u Popovcu i prošlonedeljni, potpuno neočekivan od Meševa na svom terenu u Leskovcu (0:2).

Šef stručnog štaba Vranjanaca Saša Jovanović predstojeći duel naziva "još jednim derbijem u nizu".

"Derbi 'južne pruge' koji će, siguran sam, privući mnogo gledalaca.

Ekipa Dubočice je skup odličnih pojedinaca, zadržali su većinu igrača iz prošle sezone kada su, kao i mi, nastupali u Prvoj ligi.

Tim su za svako poštovanje.

Mi smo pobedom u prošlom kolu nad liderom i jednom od najboljih ekipa u ligi, iako desetkovani zbog povreda i kazni, pokazali da možemo da dobijemo svakog, bez obzira na okolnosti", ubeđen je Jovanović.

U tim se, kako je kazao, u odnosu na prošlo kolo vraća Đorđević.

"A, listi od osam kažnjenih i povređenih igrača pridružili su se Milenković i Novković, tako da će u kombinaciji za tim biti i nekoliko perspektivnih omladinaca iz naše škole.

Biće teško doći do pobede, ne i nemoguće", kazao je Jovanović uoči gostovanja u Leskovcu.

Još jedna loša vest po Dinamo desila se između dva prvenstvena kola.

Posle kazne i oduzimanja šest bodova pre početka prvenstva Dinamu je sada oduzet još jedan bod zbog dugovanja prema sudijama.

Tako je Dinamo uoči utakmice u Leskovcu trinaesti sa samo 4 boda (iako je od početka lige osvojio 11 i bio bi sa tim saldom najmanje sedmi na tabeli).

Dubočica na desetom mestu ima 9 bodova.

Utakmica GFK Dubočica - Dinamo odigraće se na Gradskom stadionu u Leskovcu u subotu od 15 časova.

Pčinja protiv Rembasa

U osmom kolu Srpske lige Istok FK Pčinja, drugi fudbalski klub iz Pčinjskog okruga u ovom rangu takmičenja, dočekaće u subotu od 15 sati ekipu Rembasa iz Resavice. Utakmica u Trgovištu u prethodnoj sezoni završena je pobedom Pčinje (3:2). Rembas posle sedam kola ima 6 osvojenih bodova i nalazi se na jedanaestom mestu na tabeli. Pobedili su nove srpskoligaše Slogu (4:1) i Hajduk Veljka (3:0), dok su u preostalih pet mečeva doživeli poraze. Pčinja nema pobedu od početka lige i sa 3 osvojena boda je na četrnaestom mestu tabele. Igra tima je u usponu o čemu svedoči prošlonedeljni nerešen rezultat (1:1) na teškom gostovanju GFK Jagodini. Iz kluba u Trgovištu poručuju da očekuju "dobru igru i prvu pobedu u sezoni".

"Bodovi su potrebni i jednima i drugima, tako da nas očekuje otvorena i zanimljiva utakmica. Pozivamo sve navijače da dođu na stadion i bodre naše fudbalere", apeluju iz FK Pčinja.

Najnovije vesti