Dimitrijević: Očekujem kooperativnost od budućih saradnika VIDEO

Novoimenovani v.d. direktora JKP Komrad, diplomirani ekonomista Zoran Dimitrijević izjavio je u sredu nakon imenovanja da očekuje da njegovo profesionalno iskustvo doprinese boljem radu ovog javnog preduzeća.

On se u sredu, na sednici lokalnog parlamenta, zahvalio svim odbornicima koji su glasali za njegovo imenovanje posle smene Momira Stojilkovića (SNS) sa te funkcije.

- Mislim da imam radnog iskustva, potencijala u znanju i radu sa ljudima i timskom radu.

Očekujem da moje iskustvo doprinese boljitku Komrada - rekao je Dimitrijević, inače dugogodišnji Simpov kadar.

OBRAZLOŽENJE ZA SMENU STOJILKOVIĆA

Obrazloženje za smenu Momira Stojilkovića pročitao je predsednik Komisije za mandatsko imunitetska pitanja Miroslav Nešić.

- U dužem vremenskom periodu uočeno je nesavesno obavljanje dužnosti i postupanje suprotno pažnji dobrog privrednika, sa propustima u donošenju i izvršavanju odluka i organizovanju poslovanja u JKP Komrad. Kao i znatna odstupanja od ostvarivanja osnovnog cilja i plana poslovanja, te postoji i šteta na strani javnog preduzeća. Opšta je konstatacija da u dužem vremenskom periodu JKP Komrad ne ostvaruje osnovnu ulogu održavanja higijene u gradu i da je stanje iznošenja smeća potpuno nezadovoljavajuće, što se može dokazati sa mnogo primera. Postoji problem održavanja deponije Meteris, ali je vidljiv i problem sa održavanjem zelenih površina u gradu - pročitao je iz zapisnika Komisije Nešić, rekavši da je to telo na osnovu svih navoda 9. maja utvrdilo predlog da se Stojilković razreši funkcije direktora pre isteka vremena na koje je imenovan.

Dimitrijević je dodao da prihvata funkciju, sa obavezom da uloži "dodatni napor za još bolje poslovanje firme".

- Čuo sam od prethodnika danas da je preduzeće finansijski pozitivno poslovalo, što je razlog više da verujemo u još bolji rad.

Svi mi koji se bavimo javnim pozivom izloženi smo sudu javnosti i javnost će dati najbolju ocenu našeg rada.

Očekujem da saradnici u preduzeću u koje dolazim budu kooperativni i nadam se da ću da opravdam vaše poverenje - rekao je Dimitrijević pred odbornicima.

Stojilković: Ostavljam skoro 50 miliona na računu

Odlazeći direktor Momir Stojilković kazao je pred odbornicima da JKP Komrad "posluje odlično u svakom pogledu".

- Komrad je napravio velike rezultate; za dve godine smo u mehanizaciju i opremu uložili peko 60 miliona dinara. Danas na računu imamo 30 miliona, a sutra, prekostra će na račun leći još 18. To je ogroman novac za ovako malo javno preduzeće.

Za 2019. godinu, kako je rekao, preduzeće je planiralo 40 miliona investicija u opremu i mehanizaciju.

- Ovih dana stiže još jedno terensko vozilo za zelenilo i higijenu - kazao je Stojilković.

PROFIL

Zoran Dimitrijević je ranije radio u Jedinstvu, Royal banci, a najveći deo profesionalne karijere proveo je u Simpu, gde je zaposlen od 1996. godine. U vranjskoj fabrici nameštaja prošao je više nivoa rukovođenja. Od šefa Službe porodičnih fabrika i šefa Komercijalne službe kućnih fabrika, preko direktora Sektora porodičnih fabrika, kasnije i Sektora plana i analize, do izvršnog direktora, komercijalnog direktora u "Simpo dekoru" do direktora zavisnog preduzeća Simpo vlasina. U periodu 2008-2015 bio je član saveta i predsednik Saveta za budžet i finansije grada Vranja.

Najnovije vesti