Digitalna ekspedicija u Vranju: Da elektronske javne usluge budu bliže građanima FOTO

Karavan Digitalna ekspedicija, pokrenut na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić, u subotu je posetio Vranje.

Vranje je trinaesta stanica karavana zahvaljujući kojem će građani tokom vikenda imati priliku da se upoznaju sa elektronskim javnim uslugama dostupnim na sajtu eUprave, principima elektronske trgovine i osnovama bezbednog korišćenja društvenih mreža, kao i ostalim porednostima digitalnog prostora.

Prisustvujući događaju Zoran Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i bivši gradonačelnik Vranja, podsetio je "na prednosti korišćenja digitalnog prostora u svim sferama života".

"Jedan od prioriteta ministarstva u kojem radim su naši najstariji građani, njihov kvalitet života i bolji standard, a digitalna pismenost je važan segment tog procesa.

Vodeći se time, ministarstvo je podržalo inicijativu Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić o pokretanju karavana Digitalna pismenost", kazao je Antić.

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković izrazio je nadu da će se građani Vranja upoznati sa ključnim digitalnim veštinama - kako se dolazi do određene informacije, kako da u elektronskoj komunikaciji sa državnom upravom ostvare neko svoje pravo ili ispune obavezu, kao i kako da sebi i svojoj deci pruže bezbedno digitalno iskustvo.

"Кoliko je važno da svakodnevno pratimo novine u digitalnoj komunikaciji i poslovanju, uvideli smo tokom pandemije koronavirusa.

Zahvaljujući digitalnim tehnologijama đaci i studenti imali su kontinuitet u nastavi.

Firme su nastavile poslovanje i rad upravo zahvaljujući digitalnoj komunikaciji i korišćenju interneta.

Trgovina, promet usluga i roba takođe se odvijaju zahvaljujući digitalnim tehnologijama.

Ali, da bi sve što radimo na taj način bilo apsolutno bezbedno potrebno je i da budemo digitalno pismeni.

Zato je značaj ovog karavana višestruk", potencirao je Tričković.

Karavan Digitalna ekspedicija boraviće u Vranju i u nedelju.

Projekat se sprovodi uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), organizacijom Propulsion i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Komentari

"Хлеба и игара"-срамно пропагирање бизниса брата Ане Брнабић у граду који,по менталитету" још није изашао из средњег века.

Novine u digitalnoj komunikaciji i poslovanju morala je da prenosi TV Vranje, TV Vranje Plus...da se edukuju mnogi ljudi , a ne samo desetak mladih , koji su neposredno bili prisutni .

Najnovije vesti