Deset godina zatvora okrivljenom za ubistvo u Donjem Trebešinju

N.C. iz sela Trebešinje osuđen je nepravnosnažno na 10 godina zatvora za ubistvo komšije u tom selu, saopštilo je u ponedeljak Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju.

- Po optužnici ovog tužilaštva i sprovedenom sudskom postupku pred Višim sudom u Vranju, doneta je i javno objavljena presuda kojom je optuženi N.C. oglašen krivim za krivično delo ubistvo, iz člana 113 Krivičnog zakonika.

Sud mu je izrekao i meru bezbednosti u vidu obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Tužilaštvo je protiv navedene presude izjavilo žalbu zbog odluke o kazni, s obzirom na to da nije zadovoljno donetom presudom - navodi se u saopštenju VJT.

Podsećanja radi N.C. je bio optužen da je 18. marta prošle godinee, oko 15.30 časova, u selu Donje Trebešinje, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, na seoskom putu ispred ulazne kapije svoje porodične kuće kuhinjskim nožem lišio života svog komšiju M.M, zadavši mu ukupno 28 ubodnih rana, od kojih je oštećeni preminuo na licu mesta - navodi se u optužnici.

Policija je dva dana nakon zločina uhapsila N.C. u napuštenom objektu u selu Vrtogoš kod Vranja.

Više javno tužilaštvo u Vranju je podiglo optužnicu 14. avgusta 2018. godine, zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo ubistvo iz člana 113 Krivičnog zakonika.

Najnovije vesti