Demanti e-Kapije: Nije obustavljen tender za privatnog partnera za grejanje u Vranju

Tender za izbor privatnog partnera za dugoročnu isporuku toplotne energije u Vranju, uz izgradnju novih kotlarnica na drvnu biomasu i gas, ipak nije obustavljen, objavljeno je na portalu e-Kapije, čime je demantovana dan ranije objavljena vest.

Kako su za eKapiju objasnili iz Gradske uprave grada Vranja, obaveštenje o obustavi ovog tendera koje je taj portal u nedelju objavio, posledica je proceduralne greške prilikom objavljavanja tendera na Elektronskom oglasniku Evropske unije za javne nabavke (TED).

"Kada tender prelazi određenu vrednost, postoji obaveza objavljivanja na TED-u.

Mi smo prvi put postavljali tender na tom portalu i, s obzirom da Srbija nije u EU i prilikom unošenja ne može da se izabere srpski jezik, mi smo izabrali hrvatski, pa smo morali stavimo i zemlja Hrvatska, grad Vranje", objašnjava Lidija Stamenković iz uprave Grada.

Dodaje da je obaveštenje o obustavi zapravo ispravljanje te greške, a ne obustava samog tendera.

"Tender, dakle nije obustavljen i otvoren je i dalje - do 31. januara" poručuju iz Vranja.

Podsećanja radi, tender za izbor privatnog partnera za dugoročnu isporuku toplotne energije u Vranju, vredan 42,5 mil EUR, objavljen je početkom decembra.

Javna nabavka obuhvata izbor privatnog partnera i dodelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu za dugoročnu isporuku toplotne energije sistemu daljinskog grejanja JP Novi Dom Vranje, iz novoinstalisanih kotlova na drvnu biomasu i kotlova na gas, s tim da je učešće biomase u proizvodnji toplotne energije najmanje 50 procenata.

Kako je bilo precizirano u tenderskoj dokumentaciji, privatni partner će sprovesti investiciju u sistem proizvodnje toplotne energije JP Novi dom Vranje izgradnjom novih energetskih instalacija (kotlarnica) za proizvodnju toplotne energije kojom se snabdevaju objekti priključeni na sistem grejanja JP Novi dom Vranje.

Realizacija ugovora je planirana u dve faze.

Faza I podrazumeva projektovanje, izgradnju, instalaciju, puštanje u probni rad kotlarnice 1 i proizvodnja i isporuka minimalno 3.500 MWh godišnje toplotne energije iz kotlarnice 1 javnom partneru od strane privatnog partnera.

Faza II podrazumeva projektovanje, izgradnju, instalaciju, puštanje u probni rad kotlarnice 2 i proizvodnju i isporuku minimalno 12.500 MWh toplotne energije godišnje iz kotlarnice 2.

Najnovije vesti