Obustavljen tender od 42,5 miliona evra za grejanje u Vranju

Tender za izbor privatnog partnera za dugoročnu isporuku toplotne energije u Vranju, uz izgradnju novih kotlarnica na drvnu biomasu i gas, obustavljen je, javlja portal eKapija.

U obaveštenju o obustavljanju tendera, koji je izdala Delegacija EU u Srbiji, ne navodi se razlog obustave.

Tender rapisan 13. decembra bio je vredan 42,5 miliona evra, a javni poziv za ponuđače trebalo je da bude otvoren do 31. januara.

"Javna nabavka obuhvatala je izbor privatnog partnera i dodelu ugovora o javno - privatnom partnerstvu za dugoročnu isporuku toplotne energije sistemu daljinskog grejanja JP Novi Dom Vranje, iz novoinstalisanih kotlova na drvnu biomasu i kotlova na gas, s tim da je učešće biomase u proizvodnji toplotne energije najmanje 50 odsto.

Privatni partner sprovešće investiciju u sistem proizvodnje toplotne energije JP Novi dom Vranje izgradnjom novih energetskih instalacija (kotlarnica) za proizvodnju toplotne energije kojom se snabdevaju objekti priključeni na sistem grejanja JP Novi dom Vranje", piše u dokumentaciji.

Realizacija ugovora je bila planirana u dve faze.

Faza I podrazumeva projektovanje, izgradnju, instalaciju, puštanje u probni rad kotlarnice 1 i proizvodnja i isporuka minimalno 3.500 MWh godišnje toplotne energije iz kotlarnice 1 javnom partneru od strane privatnog partnera.

Faza II predviđa projektovanje, izgradnju, instalaciju, puštanje u probni rad kotlarnice 2 i proizvodnju i isporuku minimalno 12.500 MWh toplotne energije godišnje iz kotlarnice 2.

Najnovije vesti