Posle Američkog u Vranju i Ruski kutak (FOTO)

U Gimnaziji Bora Stanković u Vranju otvoren je „Ruski kutak, školsko stecište u kome će đaci ubuduće preko časopisa, knjiga, multimedijalnih sadržaja moći više da saznaju prvenstveno o ruskoj kulturi.

Direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković zahvalila se svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

- Kutak je prostor gde će živeti jedna mladost, gde će se generacije učiti i vaspitavati i težiti negovanju pravih vrednosti - rekla je Mišićeva.

Episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom osveštao je novi kabinet, a gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, simboličnim otkrivanjem ploče, označio početak rada Ruskog kutka.

- Otvaranje Ruskog kutka u jednoj od najstarijih gimnazija u Srbiji, samo je nastavak viševekovne tradicije i bliskih veza dva bratska naroda.

Novi prostor za promociju ruske kulture, ujedno će biti i odeljenje koje će našim đacima pružiti moderniji pristup u edukaciji i savladavanju gradiva, čime će trasirati put za dalje napredovanje na ličnom polju.

Grad Vranje ponosi se velikim brojem vredne, uspešne i talentovane dece i drago mi je što će ovako imati mogućnost da se dodatno usavršavaju, jer je obrazovanje siguran put do njihovog ličnog napretka, ali i modernog i razvijenog društva – rekao je Milenković.

Svečanosti je prisustvovalo tridesetak učenika iz ruskog grada Belgoroda.

U programu je nastupio hor Gimnazije.

Najnovije vesti