Dejanu Maniću Mandi zapaljena dva automobila, zamalo da plane i kuća FOTO

Dejanu Maniću Mandi, lokalnom lideru Jedinstvene Srbije i direktoru JKP Parking servis u Vranju, u noći između četvrtka i petka zapaljena su dva privatna automobila u dvorištu porodične kuće, a oštećen je plamenom i deo fasade i ulazna vrata Manićeve kuće.

Takođe, vatra je malo zahvatila i službeni auto Parking servisa, koji se takođe nalazio u dvorištu.

Sve se dogodilo tri i po sata posle ponoći.

Paljevinu je Vranje News-u potvrdio sam Manić, ne želeći da za sada daje bilo kakve izjave za medije.

Prema saznanjima redakcije postoje snimci izvršilaca sa video nadzora i oni se, navodno, nalaze u posedu policije koja je otpočela istragu u vezi sa ovim slučajem paljevine.

Očevici kažu da je malo falilo da plamen zahvati i Manićevu porodičnu kuću, ali su vatrogasci brzo odreagovali i lokalizovali požar u dvorištu.

Na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta, a povređenih nije bilo.

Policija intenzivno traga za počiniocima.

Nastavlja se...

Ovo nije prvi slučaj paljevine automobila nekog političara u Vranju. Podsećanja radi, privatno vozilo "škoda superb", narodnog poslanika i šefa vranjskih naprednjaka Slaviše Bulatovića, poliven je zapaljivom tečnošću i zapaljen u noći između 7. i 8. juna 2019. godine. Pre desetak godina, u vreme kada se u Vranju dešavala serija paljevina, požari su podmetnuti na privatnim automobilima tadašnjeg gradonačelnika i šefa vranjskih socijalista Zorana Antića i njegovog oca, kao i genseka lokalnog SPS-a Branimira Stojančića. Takođe, na meti su bili i biznismeni. U novembru prošle godine planula su četiri vozila planula na posedu Auto servisa "Zmaj - Finiš" u selu Kupinince kod Vranja. Godine 2019. zapaljen je džip jednog lokalnog ugostitelja kada je izgore zadnji trap vozila. U avgustu 2020, oko 2 sata posle ponoći, u Ulici Đure Salaja u Vranju napadnut je Vranjanac M.S. od tri nepoznate osobe naoružane šipkama, a usput su mu u auto ubacili baklju i vozilo je potpuno izgorelo. Bilo je još nekoliko slučajeva sa nepoznatim počiniocima. U Vranju se tokom 2011. i 2012. godine desila serija paljevina automobila političara i biznismena. Sudski postupci povodom tih slučajeva su od jednog razdvojeni na više njih. Nepoznato je u kojoj su fazi i koliko njih je okončano.

Najnovije vesti