Danijela Trajković konkurisala za zamenika apelacionog tužioca u Beogradu

Danijela Trajković, viši javni tužilac u Vranju, konkurisala je za zamenika u Apelacionom tužilaštvu u Beogradu.

Prema informacijama Državnog veća tužilaca sa Trajkovićevom je, nakon raspisanog konkursa za zamenike u apelacionim tužilaštvima, prema rasporedu DVT obavljen razgovor u Beogradu 11. aprila ove godine pred komisijom u kojoj su bili Tatjana Lagumdžija, Radovan Lazić i Stanislav Dukić, izborni članovi veća.

Prema saznanjima portala Vranje News, Trajkovićeva je ocenjena najvišim ocenama i dobila je maksimalnih 70 poena.

U okviru testiranja vrednovani su stručna osposobljenost (50 poena) i razgovor pred komisijom (maksimalnih 20 poena za Trajkovićevu).

Za mesta zamenika u Apelacionom tužilaštvu u Beogradu kandidovalo se više od 40 kandidata, a samo desetak nije iz Beograda.

Apelaciono tužilaštvo u Beogradu ima apelacionog tužioca i dvadesetak zamenika, od kojih je jedan deo upućen na rad u druga tužilaštva.

Aktuelni konkurs raspisan je za četiri zamenika.

Oglas je objavljen u Službenom glasniku RS broj 96/18 od 11. decembra 2018.

Prethodni rukovodilac višeg tužioca u Vranju kao v.d. Zaječarac Zorin Zogović, koji je obavljao tu funkciju pre Danijele Trajković, postao je 2015. zamenik u Apelacionom tužilaštvu u Beogradu.

Odluka o izboru zamenika za Apelaciono tužilaštvo u Beogradu još nije doneta.

PROFIL

Danijela Trajković rođena je 1970. godine u Surdulici. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu sa prosekom ocena 8,70. U pravosuđu radi oko dvadeset pet godina. U Surdulici je provela veći deo profesionalne, uglavnom tužilačke karijere. Od 2001-2009 bila je osnovni tužilac u Surdulici. Od 2010. najpre zamenik u Višem tužilaštvu u Vranju, a potom v.f. osnovnog tužioca u Vladičinom Hanu. Udata je, majka jednog deteta.

Najnovije vesti