Danas je finale Kupa Pčinjskog okruga, sastaće se Dinamo Jug i Pčinja

Dinamo Jug iz Vranja, član fudbalske Zone Jug, i FK Pčinja koja igra u višem rangu (Srpska liga Istok), odigraće u utorak finale Kupa Pčinjskog okruga, od 16.30 časova na Stadionu Jumko u Vranju.

Dinamo Jug je trenutno lider Zone Jug i najozbiljniji pretendent za ulazak u ligu u kojoj je Pčinja, dok ekipa iz Trgovišta u Srpskoj ligi Istok (u poslednje vreme u veoma dobroj formi), vodi grčevitu borbu za opstanak koja će biti neizvesna do samog kraja prvenstva.

Trener Dinamo Jug-a Dejan Kostić kaže u izjavi za Vranje News da u utorak očekuje dobru utakmicu, neizvesnu do samog kraja.

"Ulogu favorita prepuštam gostima.

Jer, oni su već četiri godine u srpskoj ligi.

Mi se naravno nećemo predati bez borbe.

Pokušaćemo da im dostojno pariramo.

Imamo i mi svoje adute - domaći teren, publiku i veoma dobru atmosferu unutar ekipe", navodi Kostić u izjavi za naš portal.

S druge strane, Predrag Ristić, trener Pčinje, kaže za Vranje News da će ovo finale biti "lepa prilika da vranjska publika vidi većinu igrača iz našeg okruga u oba tima".

"Želimo da nam današnja utakmica posluži kao priprema za ono što nam sledi u prvenstvu, a nama je borba za opstanak u Srpskoj ligi Istok u ovom trenutku prioritet.

Moramo da vodimo računa o tome da se neko ne povredi i da ne dobije karton.

Igrači koji su imali veću minutažu dosad, verovatno će manje igrati, jer moramo da ostanemo sveži za nama bitnu prvenstvenu utakmicu u subotu protiv Dunava iz Prahova.

Mislim da su obe ekipe u ovom trenutku u dobrom ritmu, pa očekujem kvalitetnu utakmicu i dobro ispunjene tribine", rezonuje Ristić pred današnje finale kupa.

Ulaz na ovu utakmicu biće besplatan.

Najnovije vesti