Dan za nas: Festival za mlade u subotu u Vladičinom Hanu

Vranje - Dan za nas, događaj festivalskog tipa na koji su pozvani svi mladi iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga, biće održan u Vladičinom Hanu, u Centru za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo u subotu 8. aprila od 10 do 18 časova.

Dan za nas u Vladičinom Hanu prvi je u nizu od četiri događaja koji će se održati širom Srbije pod parolom Sada je na mene red!, navode organizatori za Vranje News.

"Cilj ovih događaja je da predstave uspehe mladih i time motivišu i osnaže pripadnike mlade generacije da aktivno rade na realizaciji svojih ideja i uključe se u već postojeće projekte i aktivnosti u njihovom okruženju", navode organizatori.

U prvom delu događaja u Vladičinom Hanu, prisutnima će se obratiti mladi iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Oni će s publikom podeliti svoje inspirativne priče o tome kako su pokrenuli socijalno preduzeće ili otkrili mogućnost da kroz aktivizam, zajedno sa svojim vršnjacima, doprinesu zajednici kroz različite aktivnosti, od ekoloških akcija do organizacije kulturno umetničkih programa.

Nakon toga publika će moći da se uključi u rad dve radionice na temu socijalnog preduzetništva i ekologije, na kojima će dobiti konkretne informacije o putu određenih projekata od ideje do realizacije#, navode organzatori za naš portal.

Događaj Dan za nas osmišljen je kao interaktivan.

"U tom smislu nakon nastupa govornika i tokom radionica, prisutni će moći da postavljaju pitanja i iznose svoje stavove.

Završnica događaja rezervisana je za muzički i kulturni program, zabavu i druženje.

Cilj projekta Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji je unapređenje ekonomskih, socijalnih i kulturnih mogućnosti mladih u Srbiji.

Namenjen je mladima od 18 do 30 ili 40 godina starosti, kada su u pitanju pripadnici osetljivih društvenih grupa - povratnici iz inostranstva, žene, etničke manjine.

"U okviru ovog projekta sprovode se različite aktivnosti saradnje sa mladima radi motivisanja i osnaživanja da aktivno učestvuju u oblikovanju svoje zajednice, finansiranja inicijativa koje mladi sami osmišljavaju i realizuju radi poboljšanja kvaliteta njihovog života u zajednici, otvaranja novih ekonomskih mogućnosti za mlade u održivoj poljoprivredi i seoskom turizmu, kao i podrške jedinicama lokalne samouprave da uspostave inovativne mehanizme za prepoznavanje potreba mladih i njihovo aktivno učešće u lokalnim politikama", dodaju iz organizacije za naš portal.

Događaj se organizuje u okviru projekta Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji, koji u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, u okviru Nemačke razvojne saradnje, sprovodi GIZ.

Za sve zainteresovane iz Vranja i Vlasotinca i okoline, obezbeđen je prevoz do Vladičinog Hana.

Polazak autobusa iz Vranja je u subotu u 8 časova kod Sportske hale.

I.Đ.

Najnovije vesti

Detalj sa prošlogodišnje džipijade u Trgovištu. Foto printscreen YT Džipijada u Trgovištu 23. marta »

Vranje - Džipijada Trgovište 2024, jednodnevna off-road manifestacija u organizaciji Turističke organizacije opštine i o...