Da li je Tončev dogovorio koaliciju sa SNS-om za lokalne izbore u Surdulici

Vranje - Današnju objavu prvog socijalista Surdulice i ministra bez portfelja u tehničkom mandatu Vlade Srbije Novice Tončeva mnogi su protumačili kao najavu koalicije sa SNS-om za predstojeće lokalne izbore u Surdulici.

Naime, Tončev je na Instagram nalogu u ponedeljak objavio da se sastao sa Darkom Glišićem, predsednikom IO SNS-a.

"Sastao sam se sa predsednikom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem povodom predstojećih lokalnih izbora.

Složili smo se da je jedini cilj stvaranje što boljih uslova za život građana Surdulice", zagonetno je saopštio Tončev.

Tončev i njegovi socijalisti dosad su redovno pobeđivali naprednjake na svim izborima od 2012, a Surdulica je bila jedna od retkih opština u Srbiji u kojoj SNS nije u vlasti.

Na glasanju za parlamentarne izbore u decembru, ubedljivu pobedu od 46,21 odsto (5.100 glasova) odnela je Socijalistička partija Srbije (sa listom Ivica Dačić - premijer Srbije), iza nje je bio SNS (Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane) sa 38,6 odsto (4.260 glasova), dok je na trećem mestu bila Srbija protiv nasilja sa 7,46 procenata (823 glasova).

Koordinator naprednjaka za Pčinjski okrug Dragan Boske Stevanović nakon izbora u decembru govorio je o navodnom preseljenju birača kao presudnoj stvari za pobedu socijalista u toj opštini.

Tončev je odgovorio da Stevanović "iznosi neistine", navodeći kao ilustraciju statističke podatke Republičkog zavoda za statistiku prema kojoj se broj birača u Surdulici u 2023. u odnosu na 2022. godinu smanjio za oko 200.

"Pozivam Dragana Stevanovića Bosketa da hrabro izađe na lokalne izbore u Surdulici naredne godine, u mom rodnom mestu, i mestu u kome je živeo, koje ga je prihvatilo kao svog kada je došao iz Bosne.

Neka istakne svoje ime i prezime, umesto da se skriva iza imena Aleksandra Vučića, poručio je tada Tončev.

Najnovije vesti