Cvetković protiv Bulatovića: Očekujem da pravda pobedi

Očekujem da istina pobedi i da se parcela na kojoj je gradila porodica Bulatović vrati u prvobitno stanje, izjavila je nakon ročišta u Osnovnom sudu u Vranju Dragana Cvetković, žiteljka Vranjske Banje koja je podnela privatnu tužbu protiv Velimira Bulatovića (oca narodnog poslanika i lidera vranjskih naprednjaka Slaviše Bulatovića) i Grada Vranja, tražeći ništavost ugovora o kuporodaji dela školskog dvorišta u banjskoj OŠ Predrag Devedžić.

"Mirjana Mladenović, službenica Gradske uprave u Vranju, ranije je priznala da je Slaviši Bulatoviću lično dala sporni dokument.

Na njemu se volšebno pojavio potpis mog oca, koji je u to vreme bio na kliničkom lečenju.

Izjava i potpis koji nisu delo mog oca, omogućili su da se sagradi vila u jednoj siromašnoj sredini, gde se komšijske kuće od blata raspadaju.

Rušenje nelegalnog objekta smatraću jedinim mogućim pravnim lekom i dok se to ne desi moja porodica i ja se nećemo zaustaviti", kazala je Cvetković novinarima nakon sudskog ročišta.

Na pripremnom ročištu, kojem nije prisustvovao tuženi Velimir Bulatović, njen punomoćnik, advokat Igor Zlatković, ostao je pri tužbenom zahtevu, predloživši dokaze prema kojima bi se dokazivalo da je ugovor o kupoprodaji ništavan, zbog navodno falsifikovanog potpisa Danijelinog oca Čedomira Cvetkovića na dokumentu Gradske uprave (zapisniku o saslušanju suseda).

Advokat je dostavio deo dokaza u pisanoj formi i najavio dostavljanje dokaza iz spisa predmeta Gradske uprave, uz zahtev da bude salušana Mirjana Mladenović, službenica Odeljenja za urbanizam i imovinsko-pravne poslove Grada Vranja, koja je u Višem javnom tužilaštvu u Nišu dala iskaz u kome je navela da je poslaniku Bulatoviću navodno dala zapisnik o saslušanju suseda bez potpisa Cvetkovića, a on joj ga je, navodno, vratio potpisanog.

Zamenik gradskog pravobranioca Nemanja Nešić osporio je navode iz tužbe, ističući nenadležnost Osnovnog suda u, kako je rekao, upravnom postupku.

Miroslav Nešić, Bulatovićev advokat, u svom iskazu takođe je insistirao na nenadležnosti suda za ovu vrstu postupka, pominjući procesne nedorečenosti i osporavajući aktivnu pravnu legitimaciju tužilje Dragane Cvetković.

"Velika je nepravda što je falsifikovan potpis mog oca u vreme dok je ležao na Onkološkoj klinici u Beogradu", poručila je Cvetkovićeva pred novinarima.

Komentari

Idemo Bata Igore, ringispil krece da vrti , moramo da ubrzamo.
Pozdrav za Draganu i Dragana Cvetkovica od Donjevranjaca.

Bravo tako treba protiv tako bahati ljudi naso on meko pa tako uradio smatram da će na sudu bulatović pobediti jel je u stranku a i sudstvo je takvo da ne očekujem pobedu tuziteljke nažalost, ako se na sudu izgubi spor onda svi meštani banje se sakupe i sruše to sve.

Žalosno da je javni pravobranilac u službi čoveka partije. I advokat, koji se za mnoge predmete nije prihvatao zbog "bliskosti" sa vlastima ili suprotno.
Svakako da ova činjenica per se znači rušenje objekta što se mora ne samo presuditi nego i sprovesti.
Dokle zulum?
Inače i inspekcija donese rešenje o rušenju pa nikom-ništa. Pravna država. Žalosno.

Najnovije vesti