Cvetković: Odbačena krivična prijava protiv Slaviše Bulatovića

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije u Nišu, odbacilo je krivične prijave protiv narodnog poslanika SNS-a i lidera vranjskih naprednjaka Slaviše Bulatovića, kao i Dušana Aritonovića, načelnika Gradske uprave Vranja, potvrdila je za Vranje News podnosilac prijave Dragana Cvetković iz Vranjske Banje.

Ona je u izjavi dodala da je prijava odbačena, kako kaže, "uprkos kristalno jasnim dokazima".

Cvetkovićeva je Bulatovića prijavila za krivično delo trgovina uticajem iz člana 366, stav 3 Krivičnog zakonika.

"Nema osnova sumnje da je prijavljeni izvršio kako prijavljeno, tako ni bilo koje drugo krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti", navodi se u odgovoru tužilaštva u Nišu.

Cvetkovićevoj ostaje mogućnost da u roku od osam dana preko niškog tužilaštva podnese prigovor na ovo rešenje neposredno višem tužiocu.

"I dalje tvrdim da je falsifikovan potpis mog oca i lažirana njegova izjava dok mi je otac primao hemoterapiju.

Krivičnim delom porodica Bulatović sagradila je vilu u tako siromašnoj sredini gde se komšijske kuće od blata raspadaju.

Zvanični izveštaji policije/tužilaštva to potvrđuju.

Podsećam da je, osim toga, uhapšena službenica koja je sačinila falsifikovani dokument.

Ona je priznala da ju je Slaviša Bulatović molio da sačini falsifikat i da joj je za pet dana vratio falsifikovani dokument, rekavši da ga je moj otac potpisao.

Počinilac krivičnog dela aktivno je učestvovao u predizbornoj kampanji.

Javnost i moju porodicu uznemirile su fotografije iz restorana sa ostalim učesnicima krivičnog dela.

Dušan Aritonović je na čelu ustanove koja je overila falsifikovani dokument i protiv koga sam podnela krivičnu prijavu, koju je tužilaštvo odbilo.

Napominjem, visokim zvaničnicima EU moj švajcarski advokat potvrdio je da je pisao predsedniku Srbije, koji je sedam puta zvanično obavešten, ali i pored toga ni prstom mrdnuo nije.

Sramni izveštaji javnih tužilaca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Nišu potvrđuju da je politika porazila pravosuđe i da oni nečasno obavljaju svoje funkcije, kao i da su istovremeno saučesnici u ozbiljnom krivičnom delu, zbog čega će moj švajcarski advokat, Fransoa Haj preduzeti dalje korake.

Takođe, navedeni izveštaji, sa ostalom dokumentacijom, prevedeni na francuski/engleski jezik i overeni od švajcarskog advokata, biće poslati visokim zvaničnicima EU – Žozefu Borelju i drugima, Ministarstvu inostranih poslova Švajcarske/Srbije, ambasadorima Švajcarske, Francuske, SAD, Interpolu, sudiji Miodragu Majiću, tužiteljki Bojani Savović, republičkom tužiocu Zagorki Dolovac i predsedniku Srbije.

Stop korupciji, stop devijantnim institucijama koje nečinjenjem bivaju saučesnici u krivičnom delu.

Imamo pravo na dostojanstven život i pravdu", poručuje Cvetkovićeva.

Najnovije vesti