COVID-19: Stroga inspekcijska kontrola naloženih mera

Gradski štab za vanredne situacije, u cilju zaštite zdravlja stanovništva, apelovao je u petak na građane da poštuju sve propisane mere, te da će njihova primena u praksi biti strogo kontrolisana od nadležnih inspekcija.

- Podsećaju se građani da je zabranjeno organizovanje svih vrsta svečanosti - svadbi, rodjendana, proslava i slično - kao i sportskih i zabavnih manifestacija.

Ugostiteljski objekti radiće u terminu od 6 do 23 časa u zatvorenom prostoru i u baštama.

Rad mora da bude organizovan tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje fizičke distance od dva metra, kao i u javnom prevozu.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski i na otvorenom prostoru, na mestima gde nije moguće obezbediti propisanu fizičku distancu - navodi se u saopštenju Gradskog štaba.

Komentari

У овом градује све наопако ко провера теретане и зашто неко од надлажних не погледа како и да ли се мере поштују,нико не брине о томе, само нам прослеђујете нека саопштења а о последицам нико не води рачуна.
Затоће и Врање бити жариште, кључна места су теретане, играонице,о којој дистанци и којим превентивним мерама причамо.

Ključno je što nema propisanih kazni...

Poštrene mere, kafići u centru rade do 1,30.h , pa još i uz muziku !!!

Najnovije vesti