CNB i GPV: Naprednjaku Stevanoviću milija vlast od egzistencije građana

Iz koalicije Crno na belo - Građanski pokret Vranje (GPV) ocenili su najnižom ocenom učinak Dragana Stevanovića Bosketa, državnog sekretara u MInistasrtvu privrede, na planu razvoja ekonomije Pčinjskog okruga.

Iz ova koalicije tvrde da je Stevanović "postavio kvote za broj učesnika na skupštini SNS - 1.000 za Grad Vranje i 2.000 za okrug".

"Ali je zaboravio na "kvote" nezaposlenosti zbog loše politike centralne vlasti prema ovom delu države.

Stevanović je zanemario i stopu nezaposlenosti koja u Preševu premašuje 60 odsto, u Bujanovcu 50 odsto, Surdulici 35 odsto, isto toliko u Vladičinom Hanu, a u Vranju 25 odsto", navode iz ove opozicione koalicije.

Iz Crno na belo i GPV navode da Stevanović "umesto kvota za skupštinu SNS treba da se bavi ekonomijom Pčinjskog okruga odakle beže investitori posle pet godina poslovanja, a za njima na put bez povratka kreću i stanovnici ovog kraja, trbuhom za kruhom, uzrokujući dramatično demografsko pražnjenje prostora na jugu Srbije".

"Odavde su otišli Geoks, Spilit, Simka, oko 2.000 radnika je ostalo bez posla.

Došli su Knauf koji je zaposlio 80 radnika u opštini Surdulica i Teklas koji je od obećanih 1.200 zaposlio 300 radnika u hanskoj opštini.

Logično je narasla stopa nezaposlenosti, a uvećana je stopa demografske pustoši", navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije, odgovorna za ekonomiju zemlje, što važi i za Dragana Stevanovića, dodaju iz koalicije, "ne uvažava ni napore pojedinih lokalnih samouprava na jugu Srbije koje su uredile svoje industrijske zone, poput Surdulice sa Belim Poljem i Vranja sa Bunuševcem, ali bez efekta".

"Jer, naprednjak Stevanović uglavnom se bavi strankom i njenim opstankom na vlasti, a ne onim od čega zavisi egzistencija ljudi", smatraju CNB i GPV.

Iz koalicije poručuju da "dobro razumeju aktuelnu vlast što je propustila da ove godine u redovnom roku organizuje popis stanovništva na teritoriji Srbije".

"Propustila je jer bi najnoviji podaci bili katastrofalni, posebno za Pčinjski okrug gde je broj žitelja na nivou okruga pao ispod 150.000, Grada Vranja sa okolinom ispod 70.000, a samog gradskog naselja ispod 50.000.

To su rezultati politike aktuelne vlasti sa SNS na čelu i njegovim glavnim ekonomistom za jug Srbije Draganom Stevanovićem", zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vesti