Bugarski slikari izlažu u Vranju po ideji BSC i NU

Izložba slikara bugarskih likovnih umetnika biće otvorena u utorak 25. juna u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, potvrdio je u izjavi za Vranje News predsednik Bugarsko srpskog centra (BSC) Darko Anačkov.

Biće izloženo više od dvadeset uradaka nastalih u okviru likovne kolonije koju svake godine organizuje Narodni univerzitet u Vranju, uz BSC suorganizator ove izložbe.

- Za naš centar i mene lično ova izložba znači mnogo.

Reč je o zajedničkom poduhvatu našeg udruženja i NU kojim ćemo, sa jedne strane, prikazati lepotu bugarske umetnosti, a sa druge poslati poruku da se, upravo kroz umetnost i kulturne raznolikosti, stvara osnova za izgradnju odnosa prijateljstva i uzajamnog poštovanja.

Poznata je izreka "poštuj tuđe da bi neko poštovao tvoje" i mi se time rukovodimo.

Koristim priliku da pozovem slikare iz našeg grada, kao i sve zainteresovane građane koji cene likovnu umetnost da zajedno otvorimo ovu izložbu, koja će, nadam se imati odjeka - rekao je Anačkov za Vranje News.

Izložbu će otvoriti direktorka NU Gordana Dimitrijević, generalni konzul Bugarske u Nišu prof. dr Edvin Sugarev i predsednik BSC-a Darko Anačkov u utorak u 15 časova.

Najnovije vesti