BSC realizuje projekat za mlade Srbe, Bugare i Albance na jugu

Ambasador Bugarske Radko Vlajkov posetiće u petak 20. septembra Bugarsko–srpski centar (BSC) u Vranju, potvrdio je u izjavi za Vranje News predsednik tog udruženja Darko Anačkov.

Tom prilikom biće potpisan ugovor za realizaciju projekta "Mladi u savremenom društvu", finansijski podržanog od Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske, u okviru bugarske pomoći za razvoj.

- Suština ovog projekta je organizacija trodnevnog seminara koji bi trebalo da okupi petnaest mladih ljudi uzrasta od 15 do 30 godina bugarske, srpske i albanske nacionalnosti.

Teme koje će biti obrađene za vreme trajanja seminara su raznovrsne, poput obrazovanja mladih, tj. problema i pravaca razvoja u toj oblasti, multikulturalizma, integracija i etničke tolerantnosti.

Razgovaraće se i o temema mladi i lokalna samouprava, Zapadni Balkan – put ka evropskoj integraciji, slobodno vreme i životni stilovi mladih, uticaj medija na mlade, učešće mladih u nevladinom sektoru i političkim partijama, mladi i preduzetništvo – rizik i izazovi - kazao je Anačkov za naš portal.

Pored predavanja, svaka od tema biće potkrepljena odgovarajućom radionicom za mlade, tako da će oni moći da ono što nauče odmah i primene u praksi.

- Opšti cilj projekta je kreiranje održivih mehanizama za očuvanje, razvoj i investiranje u mlade, koji su važan faktor razvoja svakog društva - naglasio je Anačkov za Vranje News.

Prijave za učešće krenuće od početka decembra i trajaće do 31. decembra.

Uslov je da mladi imaju od 15 do 30 godina i da kao prijavu za seminar pošalju napisan esej na zadatu temu.

Svim učesnicima biće obezbeđen smeštaj i hrana za vreme trajanja seminara.

Nakon završetka, učesnici će dobiti potvrde o učešću koje će uručiti predstavnik ambasade ili konzulata Bugarske.

Detaljne informacije, plan i program samog projekta biće naknadno objavljeni.

Najnovije vesti