Informisanje Bugara na maternjem jeziku novi projekat BSC-a

Bugarsko–srpski centar (BSC) uskoro će započeti realizaciju prvog projekta u ovoj godini pod nazivom "Promocija manjinskih prava – informisanje na jeziku nacionalnih manjina" koji su podržali Grad Vranje i Ambasada Bugarske u Beogradu.

U okviru projekta, kaže za Vranje News predsednik BSC-a Darko Anačkov, biće organizovana dva predavanja na temu "Ljudska i manjinska prava u Srbiji – sloboda izražavanja" i "Informisanje na jeziku nacionalnih manjina".

- Predavanja će biti potkrepljena raznim radionicama, a kao kruna projekta biće napravljen sajt gde će biti publikovane sve aktivnosti Bugarsko–srpskog centra, ali i ostale važne informacije vezane za bugarsku manjinu u Vranju i Pčinjskom okrugu - navodi Anačkov.

Izradom sajta, dodaje, omogućiće se "lakše praćenje aktivnosti BSC-a".

- To nam je važno s obzirom na to da za sada delujemo preko društvenih mreža.

Zahvalni smo Gradu Vranju što pokazuje interesovanje za naše projekte, kao i ambasadi Bugarske koja uvek podržava naše ideje i rad Centra.

Mi smo sa još jednim projektom iz kulture aplicirali kod Grada i nadamo se da će ugledati svetlost dana - zaključuje Anačkov u izjavi za Vranje News.

Najnovije vesti