Brnabić: PCR laboratorija i u Vranju

Vranje/Beograd - Premijerka Srbije u odlazećoj vladi Ana Brnabić najavila je izgradnju novih laboratorija za PCR testiranje širom Srbije, a jedna od njih biće u Vranju.

Ona je na konferenciji za medije Republičkog kriznog štaba u sredu najavila izgradnju laboratorija i u Beogradu, Šapcu, Užicu, Zaječaru i Kruševcu".

- U okvirima Zavoda za javno zdravlje otvorićemo laboratorije za PCR dijagnostiku u Medicinskom fakultetu u Kragujevcu i u Kosovskoj Mitrovici – istakla je Brnabić, a prenosi N1.

Pored izgradnje novih laboratorija za PCR analizu na virus COVID-19 proširiće se kapaciteti već postojećih laboratorija.

- Iako imamo 295 novih slučajeva zaraze, procenat se dobro drži i nastavlja da se smanjuje, a pritisak na naš zdravstveni sistem nastavlja da slabi.

I po broju pregleda u toku dana, i po broju hospitalizovanih, u odnosu sa brojem otpuštenih iz bolnice.

Očekujemo smirivanje situacije – dodala je premijerka.

Prema njenim rečima, ovo je rezultat plana koji je pripremljen za jesen i zimu i Radne grupe koju je formirala Vlada Republike Srbije, koja se sastoji od 33 članova koji će u naredna četiri dana obići 30 lokacija širom Srbije.

- U ponedeljak, 10. avgusta će Radna grupa uraditi analizu prikupljenih podataka i Kriznom štabu preroporučiti mere za podizanje kapaciteta postojećih, i otvaranje COVID PCR laboratorija – rekla je Brnabićeva.

Najnovije vesti