Božičić novi šef stručnog štaba Surduličana: Vidim jedan novi Radnik

Slaviša Božičić, iskusni fudbalski trener, novi je šef stručnog štaba surduličkog superligaša Radnika, potvrđeno je Vranje News-u u ovom klubu.

Interesovanje za angažman ovog trenera Surduličani su pokazivali više godina unazad, a naozbiljnije pre pet, šest godina kada je transfer otpao jer je Božičić ugovorom bio vezna za tadašnjeg crnogorskog ligaša FK Bečići.

Božičić je rođen 1966. godine, ima UEFA pro licencu.

Trener je od 2008. godine.

Karijeru je započeo u Milicionaru, a potom je predvodio Bežaniju, Rudar iz Kaknja, banjalučki Borac, sarajevsku Slaviju, Berane, Sinđelić, Borac iz Beča, surčinsko Jedinstvo, Jagodinu iz Tabana i druge klubove.

Ranije je bio trener Montego Bej-a na Jamajci.

Sa omladinskom ekipom Crvene zvezde osvojio je šampionsku titulu u prvenstvu Srbije u sezoni 2003/04.

U Bosni i Hercegovini je 2008. proglašen za najboljeg trenera.

Trenirao je već Radnik u dva navrata, a zbog njegovog načina rada i rezultata Surduličani su imali želju da ga i treći put dovedu na sovju klupu.

- Čast mi je što sam po treći put pozvan da budem trener Radnika.

Ovo je mnogo veća obaveza za mene, jer je klub u višem rangu.

Po dolasku ovde vidim jedan novi Radnik, veoma je velika razlika i ovo zaista pokazuje zbog čega je to stabilan superligaš već duže vreme i izbacuje sjajne mlade igrače.

Malo je klubova koji to danas rade.

Nadam se na ćemo nastaviti tim putem, pa čak i da podignemo lestvicu na viši nivo - rekao je Božičoć u obraćanju novinarima.

Tončev: Zašto da ne budemo peti

Prozivci je prisustvovalo kompletno rukovodstvo Radnika, a dobrodošlicu fudbalerima poželeo je najpre prvi čovek Radnika Stanislav Tončev.

- Ispunio je Radnik sve ciljeve u prošloj sezoni, prvi je bio opstanak, a drugi stabilizacija kluba kroz ugovore na duži period. Velika stvar je da iz ovako male sredine imamo jedini u Super ligi fudbalera u A reprezentaciji, golmana Vasiljevića, i jedan smo od četiri kluba koji daju igrače za završni turnir u Trstu za U21-reprezentaciju, mislim na našeg Zlatanovića. Verujem da će to biti podsticaj za sve mlade igrače Radnika u budućem periodu. Želim da se svima zahvalim na fer odnosu i iskazanom poštovanju prema klubu i svima nama želim uspeha u periodu pred nama.

Tončev je pozdravio novog šefa struke, ne štedeći reči hvale.

- Nekada najperspektivniji trener u Srbiji stigao je u Surdulicu. Koliko vredi pokazuju rezultati: prvi je bio sa Modričom, dok je sa Borcem iz Banja luke igrao u Evropi. U dva navrata je bio u Radniku, ostvario dobre rezultate i red je da se po treći put vrati u naš klub. Ovo mu je i šansa da vrati karijeru u smeru u kakvom je trebala davno da se kreće, a što se tiče naših zajedničkih ambicija Božičić mi je rekao: "Sa mnom ćete igrati fudbal, ili ćete biti peti ili ćemo se rastati". Volim da rizikujem i eto Božičića na našoj klupi - kazao je Tončev.

Na klupi Radnika u prošloj sezoni sedeli su Mladen Dodić i Milan Milanović.

Radnik je u ligi zauzeo devetu poziciju, odnosno prvo mesto u plej aut fazi.

Božičić je po dolasku obavio prozivku fudbalera na Gradskom stadionu u Surdulici.

Pomoćnici Božičiću u stručnom štabu Radnika biće Goran Jočić i Dejan Arsov.

Fudbaleri Radnika 27. juna putuju na Zlatibor gde će obaviti visinske pripreme.

Najnovije vesti