Božičić: Dolazili smo do trideset metara i nismo znali šta dalje

Posle poraza od Vojvodine u 4. kolu Super lige (0:4), šef stručnog štaba Surduličana Slaviša Božičić izjavio je da je on "apsolutni krivac za visok poraz" od Novosađana.

- Ja sam pre meča znao protiv kakvog protivnika igramo, koji kvalitet imaju, bio sam svestan toga i možda je u takvoj konstelaciji trebalo odigrati nekakvu defanzivnu varijantu u kojoj bi rezultat po nas bio povoljniji.

Međutim, ja sam još prilikom dolaska na klupu Radnika rekao da se mi ovde u Surdulici ni protiv koga nećemo braniti, da nas zanima samo napadački fudbal, ali moram priznati da protiv Vojvodine nismo imali rešenja u špicu napada.

Dolazili smo kroz pas do 30 metara od gola i tu se sve završavalo - rekao je Božičić.

On je izneo stav da je napad Radnika "otupljen" odlaskom najefikasnijeg igrača Igora Zlatanovića u špansku Majorku.

- To je bilo evidentno tokom ovog susreta i nadam se da ćemo do kraja prelaznog roka uspeti da taj novonastali problem prevaziđemo na adekvatan način - rekao je Božičić, poželevši gostima iz Novog Sada mnogo sreće u nastavku šampionata.

Posle četiri kola prvenstva Super lige Radnik je jedanaesti na tabeli sa samo tri osvojena boda.

U sledećem kolu gostovaće FK Inđiji.

LALATOVIĆ: Imali smo naš dan

Trener gostiju Nenad Lalatović izjavio je posle utakmice da je njegova ekipa "imala svoj dan", pošto je "iz prva tri šuta ka golu postigla tri pogotka već u prvom poluvremenu".

- Radnik bio oslabljen neigranjem Makarića, Đorđevića i još nekih povređenih igrača, te moram priznati da nam je to olakšalo posao. Da nismo tako brzo dali golove, ko zna kakav bi tok utakmice bio, ali tako nešto morate da zaslužite i to mogu da urade samo ekipe koje imaju kvalitet poput nas – kazao je Lalatović.

On nije propustio da pohvali ekipu Radnika.

– U prvih pet-šest kola Radnik ima težak raspored i tek će početi da osvaja bodove. Moram da pohvalim i svog kolegu Božičića koji je deset godina radio u inostranstvu, osvajao trofeje u BiH, samo ga treba istrpeti i dati mu šansu jer on fenomenalno radi. Ja sam se najviše plašio ove utakmice, jer sam gledao Radnik protiv Spartaka, Čukaričkog i Mladosti, te mogu reći da nijedan od tih mečeva nije zaslužio da izgubi, već je bio bolji. Želim im sve najbolje i plasman u plej of - rekao je Lalatović na konferenciji za medije posle meča.

Najnovije vesti