Biblioteka povodom Dana ustanove nagradila najaktivnije čitaoce, evo ko su VIDEO

U okviru Dana ustanove i obeležavanja 143 godine postojanja, iz Bibliioteke Bora Stanković u Vranju nagradili su najaktivnije članove kako matične biiblioteke, tako i iz ogranaka u okolini.

Na centralnom odeljenju, u sedištu ustanove najaktivniji čitaoci bili su Nikolina Popović (Dečje odeljenje, učenica trećeg razreda OŠ Vuk Stefanović Karadžić), te Stanislava Mladenović na Pozajmnom odeljenju.

Kada je reč o ogranku u Donjem Vranju, nagrađeni su Nikolina Zarev, učenica drugog razreda OŠ Radoje Domanović i Ljiljana Đorđević kod odraslih.

U ogranku u Vranjskoj Banji najviše su u proteklih godinu dana čitali Ksenija Nešić, učenica sedmog razreda OŠ Predrag Devedžić, a kod odraslih Dušica Zdravković.

Na Odeljenju biblioteke u Rataju nagrade su dobili Tamara Stojiljković i Maja Ristić, a u Vrtogošu nagrađen je Filip Stevkovski, učenik četvrtog razreda OŠ 1. maj.

Proslavu godišnjice, najstarija ustanova kulture u Vranju započela je u ponedeljak 20. juna otvaranjem Odeljenja digitalizacije, u prisustvu predstavnika Ministarstva kulture.

U ponedeljak je u prostorijama bibilioteke promovisana publikacija Biti biblioteka(r), kopriređivača Jasmine Ninkov i Isidore Injac iz Biblioteke grada Beograda.

U večernjim satima u ponedeljak u dvorištu Borine kuće u Vranju održano je književno veče pisca Luke Tripkovića.

U utorak uveče, nakon dodele nagrada, gost biblioteke u istom prostoru bio je hrvatski pisac Damir Karakaš.

Najnovije vesti