Bez posla ostali i radnici Spilita u Somboru, vlasnik im duguje platu

Odlazak ruskog investitora iz fabrike "Spilit" u Vranju, odrazio se i na oko 40 radnika u Somboru, koji su radili na sklapanju nameštaja proizvedenog u Vranju, objavio je novosadski Dnevnik, a prenosi N1.

Radnike u Somboru sačekalo je pre nekoliko dana obaveštenje da više nema potrebe za njihovim angažovanjem, pa se u halama nekadašnje fabrike "Zastava specijalni automobili" već nekoliko dana niko ne pojavljuje, a direktor ovog pogona Marijan Bogdanović ne javlja se na mobilni telefon.

Prema rečima pojedinih radnika, koji su bili angažovani na osnovu ugovora zaključenih samo na mesec dana, poslodavac im je ostao dužan jednu platu.

Kako se u Somboru radilo o pogonu za sklapanje gotovih panela nameštaja, koji su stizali iz Vranja, prilikom čega je korišćen samo osnovni ručni alat, gašenje somborskog pogona nije privuklo veću pažnju demontažom mašina kojih nije ni bilo u zakupljenim halama.

Pre "Spilita" u praznim halama "Zastava-specijalni automobili" radio je trikotažni pogon investitora iz Bangladeša, koji je takođe nestao i ostavio stotinak radnika bez nekoliko zarada.

Pogon "Spilita" u Somboru je otvoren sredinom marta ove godine, a Dnevnik piše da je za to vreme došlo do velike fluktuacije radnika koji su sa poslodavcem sklapali ugovore na mesec dana.

Najnovije vesti