Avenija MB uhvatila 42 napuštena psa

Firma "Avenija MB" imala je dve akcije hvatanja pasa lutalica na teritoriji grada Vranja i opštine Vranjska Banja tokom avgusta i septembra, objavilo je Odeljenje za inspekcijske poslove grada Vranja.

Ukupno su uhvaćena 42 napuštena psa i svi su smešteni u prihvatilište u Novom selu kod Vrnjačke Banje.

U toku redovnog i vanrednog inspekcijskog nadzora, tokom avgusta i septembra, Odeljenje inspekcija imalo je mnogobrojne aktivnosti, od kojih su neke inspekcijski pregledi po predstavkama građana, propisivanje mera za otklanjanje nepravilnosti, pisanje obaveštenja o preduzetim merama inspekcije zoohigijene i slične, sačinjavanje kontrolnih listi, izdavanje prekršajnih naloga.

Na osnovu Odluke o držanju domaćih životinja na teritoriji grada Vranja, Odluke o držanju pasa i mačaka, inspektor zoo-higijene redovno obavlja inspekcijski nadzor, navode iz Inspekcije.

Od početka februara 2018. udruženja za zaštitu životinja "Borba za život" i "Koalicije za život" protestvovala su u nekoliko navrata ispred zgrade Gradske uprave Vranja protiv ugovora koji je Grad Vranje sklopio sa beogradskom firmom "Avenija MB". Oni su tražili preispitivanje zakonitosti ugovora sa „Avenijom“, a organizatori su tvrdili da za 4,5 miliona dinara, koliko "teži" ugovor sa tom firmom, grad "može da napravi vlastito prihvatilište za pse i brine o njima na adekvatan način".

Najnovije vesti