Auto sedišta za 170 novorođenčadi iz Vranja FOTO/VIDEO

Sto sedamdeset auto-sedišta uručeno je roditeljima sa područja grada Vranja koji su u periodu januar-mart ove godine dobili prinove.

Obraćajući im se u velikoj sali Skupštine grada gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da će auto sedišta biti obezbeđena "za svako rođeno dete u tekućoj godini", a da će podele "biti organizovane kvartalno".

- Pored izgradnje novih saobraćajnica i asfaltiranja mnogih ulica, lokalna samouprava sprovodi niz mera usmerenih na poboljšanje uslova i bezbednosti u saobraćaju.

Unapređenjem fizičko-tehničkih mera u zoni škola, opremanjem najmlađih učesnika u saobraćaju biciklama, kacigama, prslucima, svetlima za bicikle, dodelom auto sedišta, aktivno se zalažemo za njihovo bezbedno učešće u saobraćaju.

Ovo je ujedno i vid direktne podrške roditeljstvu koju grad kontinuirano pruža poslednjih godina.

Budući da je briga o porodici prepoznata kao jedan od prioriteta delovanja lokalne samouprave, u narednim danima biće podeljene i ponosne kartice 3+ koje nude niz pogodnosti.

Ove kartice predstavljanju vid pronatalitetne politike, odnose se na porodice sa troje i više dece i pružaju priliku za uštedu kućnog budžeta - rekao je gradonačelnik.

Za nabavku auto sedišta u ovoj godini iz budžeta grada predviđena su sredstva u visini od 3,1 milion dinara.

Najnovije vesti