Roditelji sa troje dece od danas dobijaju popuste sa Ponosnim karticama VIDEO

Roditeljima iz Vranja sa troje i više dece u utorak su uručene tzv. "Ponosne kartice – Cena minus za 3+", na svečanosti održanoj u sali Doma Vojske.

Gradonačelnik Slobodan Milenković istakao je ovom prigodom da je porodica "neodvojivi deo jednog društva".

- Grad Vranje ponosi se svim roditeljima, a posebno onim sa više dece.

Deca su naše najveće bogatstvo, a vi ste heroji savremenog doba koji stvaraju budućnost ove zemlje.

Pružiti nekom podršku ne znači samo pomoći materijalno, već se zauzeti za njega.

Zato je istinsko zadovoljstvo biti deo jedne plemenite akcije kakva je "Ponosna kartica cena minus za 3+ - kazao je Milenković .

On je dodao da se putem ovih kartica "dodatno unapređuju životni uslovi, time što se porodicama sa više dece pruža prilika za uštede u kućnom budžetu".

Predsednik Udruženja "Pokret za decu Tri plus" iz Čačka Vladica Gavrilović istakao je da se od 169 lokalnih samouprava pozivu da se uključe u ovu akciju odazvalo samo 12, među kojima je Vranje.

- Heroji današnjice su porodice sa troje i više dece - potencirao je Gavrilović.

DECI OD GRADA

Gradonačelnik Milenković podsetio je obraćajući se prisutnima da grad Vranje "za svako novorođeno dete odobrava vaučere u vrednosti od 100 evra".

- Pored finansiranja vantelesne oplodnje, lokalna samouprava svake godine obezbeđuje auto-sedišta za decu, a svakom đaku prvaku dodeljuje po 5.000 dinara za polazak u školu -kazao je Milenković.

Ponosne kartice danas su dobile 252 porodice iz Vranja.

- Takođe, pozivaju se svi naši sugrađani sa troje i više dece, od kojih je bar jedno maloletno, da podnesu zahtev za dobijanje ove kartice na šalterima Uslužnog centra - poručeno je sa skupa.

Na današnjoj svečanosti u Domu vojske prigodan program izveli su učenici OŠ Vuk Karadžić u Vranju, pesmama i zdravicama.

Najnovije vesti