Arifi: Možemo sa svim partijama koje su ušle u parlament

Vranje/Bujanovac - Stabilizovanje opštinske administracije biće prvi i najneophodniji korak nove opštinske vlasti u Bujanovcu, koja će raditi za dobrobit svih građana opštine - izjavio je za portal Bujanovačke Nagip Arifi, čija je Demokratska partija pobednik lokalnih izbora.

- Volja građana opštine Bujanovac je potpuno jasna i mora da se poštuje.

Očekivali smo i više glasovakazao je Arifi za Bujanovačke.

Njegova Demokratska partija je na lokalnim izborima osvojila oko 5.100 glasova i očekuje se da bude stožer nove vladajuće većine.

Očekuje se da će sam Arifi, kao kandidat za predsednika opštine, zauzeti ovu poziciju po treći put od 2002. godine.

– Mi smo prvoplasirana stranka i samo ćemo sačekati ozvaničenje izbornih rezultata, a zatim krećemo u razgovore sa potencijalnim partnerima – naglasio je on.

Te potencijalne partnere, međutim, nije želeo da imenuje.

- Pre i tokom kampanje govorili smo da nemamo crvenih linija ni prema kojoj političkoj opciji – kazao je Arifi.

Na novinarsko pitanje da li pravilo da "nema crvenih linija" važi i za Partiju demokratskog delovanja (PDD) Šaipa Kamberija, sa kojom je u višegodišnjem političkom sukobu, a koja je dosada vladala Bujanovcem, Arifi je rekao da "pravilo važi za sve stranke koje su ušle u parlament".

Pored DP-a deset odborničkih mandata u novom sazivu lokalnog parlamenta imaće i koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS) predvođena Nenadom Mitrovićem.

Lideri pobedničkih stranaka, Mitrović i Arifi, još uvek se ne izjašnjavaju o eventualnoj saradnji i formiranju postizborne koalicije.

Pored ubedljive pobede, za većinu od najmanje 21 odbornika biće im ipak neophodan i treći partner.

Najnovije vesti