Evo rasporeda mandata u bujanovačkom parlamentu

Vranje - Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija pobednik je lokalnih izbora u Bujanovcu sa nešto više od 5.000 glasova, dok je na drugom mestu srpska koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS) sa svega osamdesetak glasova manje.

Kako pišu Bujanovačke, ove dve izborne liste, po projekciji šefa naprednjaka Nenada Mitrovića, osvojile su po 10 odborničkih mandata, dok je Partija za demokratsko delovanje (PDD), sa osvojenih oko 3.700 glasova, treća snaga u lokalnom parlamentu i imaće 8 odbornika.

Pokret za demokratski progres (PDP) je osvojio oko 1.950 glasova, odnosno 4 odbornička mandata.

Koalicija Socijalističke partije Srbije (SPS) i Stojanče Arsića i Alternativa za promene Arbera Pajazitija će u skupštini biti zastupljene sa po 3 odbornika, praktično su izjednačene po broju glasova – nešto više od 1.600.

Po jedno odborničko mesto osvojile su Demokratska unija Albanaca (DUA) i obe romske partije – Romska stranka Jedinstvo (RSJ) i Ujedinjena partija Roma (UPR).

Upitan o tome sa kojim strankama bi SNS eventualno mogao da formira vladajuću većinu, Mitrović je odgovorio da je "još uvek rano o tome govoriti".

U odnosu na prošli saziv skupštine srpska zajednica je izgubila jednog predstavnika.

S druge strane, Romi su dobili mandat više.

Izlaznost na lokalnim izborima u Bujanovcu je oko 48 odsto.

Najnovije vesti